Pot câinii să mănânce migdale?

Nu este niciun secret că câinilor le place să mănânce – mai ales când mănâncă și omul lor preferat. Dacă câinele dumneavoastră imploră să vă împartă gustarea, poate fi greu să știți ce este și ce nu este sigur să împărțiți cu animalul dumneavoastră de companie. Cum rămâne cu bolul de migdale pe care îl mâncați? În timp ce câteva migdale nu sunt, în general, un motiv de panică, ar trebui să evitați să le dați câinelui dumneavoastră.

Migdalele sunt bune sau rele pentru câini?

“Migdalele nu sunt de fapt toxice pentru câini, cel puțin migdalele “dulci” obișnuite”, spune Nikki Graham, medic veterinar de la Spitalul de animale Nottingham din Hamilton, New Jersey. “Dar migdalele amare sunt toxice pentru animalele de companie și conțin cianură”, spune ea. Cu toate acestea, migdalele amare nu sunt vândute în mod obișnuit în Statele Unite și, dacă sunt, sunt de obicei marcate clar pe ambalaj ca fiind varietatea amară. Așadar, migdalele din casa ta sunt probabil migdale dulci, care, deși nu sunt toxice, pot fi dăunătoare dacă câinele tău mănâncă mai mult de una sau două.

Pericolele hrănirii câinelui tău cu migdale

În cazul în care câinele mănâncă mai mult de câteva migdale, spune Graham, acesta poate avea tulburări gastrointestinale și vărsături sau chiar un blocaj intestinal. Cu toate acestea, migdala în sine nu este singurul lucru care poate reprezenta o problemă.

Pericol de sufocare

Migdalele sunt nuci mici, iar câinii nu-și mestecă mâncarea în același mod în care o fac oamenii, spune Graham, așa că este posibil ca un câine, mai ales unul de talie mică, să se înece cu o migdală.

Conținut mare de sare

Multe migdale sunt aromatizate cu condimente și sare (sau chiar cu ciocolată), care pot fi dăunătoare pentru câinele dumneavoastră dacă sunt ingerate. Sarea, probabil cel mai frecvent condiment de pe migdalele ambalate, poate duce la retenție de apă sau chiar la toxicitate salină dacă este consumată în cantitate mare.

Alte pericole

Potrivit lui Graham, conținutul ridicat de grăsimi din migdale poate provoca sau agrava pancreatita. În plus, dacă mănâncă prea multe migdale poate avea ca rezultat refuzul de a mânca restul mesei lor obișnuite, ceea ce poate dezechilibra dieta câinelui dumneavoastră, ceea ce duce la creșterea în greutate și la o stare de sănătate mai proastă în general.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dumneavoastră mănâncă migdale

Dacă câinele dumneavoastră a mâncat doar câteva migdale fără aromă, mai ales dacă este un câine mai mare, nu trebuie să vă panicați. Graham spune să vă supravegheați cu atenție câinele pentru semne de sufocare, căscat sau vărsături, pentru orice eventualitate, și să apelați la medicul veterinar dacă acestea apar.

Cu toate acestea, spune Graham, în cazul în care câinele dvs. a mâncat o pungă întreagă de migdale sau dacă migdalele sunt acoperite cu condimente sau ciocolată, ar trebui să vă sunați medicul veterinar, să vă duceți câinele la un spital veterinar de urgență local sau să apelați o linie telefonică de control al otrăvurilor pentru animale de companie, cum ar fi Centrul de control al otrăvirilor pentru animale ASPCA la numărul (888) 426-4435.

Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău, iar căutarea de îngrijire imediată poate îmbunătăți foarte mult recuperarea și rezultatul câinelui tău.

Pot câinii să mănânce unt de migdale sau lapte de migdale?

Așadar, migdalele nu sunt cea mai bună alegere pentru a-i da câinelui tău, dar ce zici de untul de migdale sau de laptele de migdale? Se pare că nici acestea nu sunt niște gustări grozave pentru câini. Untul de migdale și laptele de migdale sunt ambele bogate în grăsimi, care pot provoca sau agrava pancreatita.

În plus, spune Graham, untul de migdale și laptele pot conține aditivi care pot fi periculoși pentru câini. Unul dintre cei mai comuni aditivi dăunători la care trebuie să fii atent este xilitolul, care acționează ca îndulcitor în produse și este foarte toxic pentru câini. În cazul în care câinele dumneavoastră mănâncă ceva cu xilitol în el, Graham spune să îl duceți imediat la un medic veterinar de urgență pentru a preveni hipoglicemia și insuficiența hepatică.

Add Comment