Pericolele otrăvirii cu mercur la pisici

Există o mulțime de pești în mare – dar care sunt siguri pentru pisica ta și cât de des pot fi mâncați? Iată ce trebuie să știți despre otrăvirea cu mercur la pisici.

Luați o carte ilustrată din copilărie și veți găsi probabil o pisică care bea fericită o farfurie cu lapte. Întoarceți pagina și probabil că a trecut la următorul fel de mâncare – un pește întreg. Dar, așa cum laptele nu este cea mai bună opțiune când vine vorba de dieta pisicii dumneavoastră (sunt carnivore obligatorii, la urma urmei), așa și peștele are limitele sale. În principal, prea mult pește pe o perioadă lungă de timp ar putea duce la otrăvirea cu mercur la pisici.

“Pisicile moderne pot dezvolta în timp o intoxicație cu mercur organic dacă mănâncă în principal hrană pentru pisici care conține ton, macrou și alte tipuri de fructe de mare”, spune Jenna Stregowski, RVT și editor de sănătate și comportament la Daily Paws. “Efectele toxice tind să se dezvolte după ingestia prelungită de fructe de mare care provoacă o acumulare de mercur în organism.”

Cum se otrăvesc pisicile cu mercur?

Din fericire pentru noi și pentru animalele noastre de companie, otrăvirea cu mercur este mai puțin frecventă decât era odată. Din punct de vedere istoric, mercurul a fost folosit în produsele de uz casnic, medical și industrial și putea duce la otrăvirea cu mercur anorganic dacă era ingerat sau inhalat. În zilele noastre, pisica dvs. nu riscă să se otrăvească cu mercur dacă pune laba pe un termometru de uz casnic modern, dar urme de mercur ar putea să se ascundă în altă parte în casa dvs.

Peștii mari, ca și alți prădători aflați în vârful lanțului trofic, acumulează mercur organic și alte toxine din sursele lor alimentare. Atunci când acești pești sunt mâncați (de dumneavoastră, de mine sau de pisicile noastre), mercurul este, de asemenea, ingerat și absorbit în organism. Un vinovat comun nu este nimeni altul decât gustarea preferată a pisicii dumneavoastră – tonul (respirați adânc, tonul este în regulă cu moderație).

Dacă vi se pare suspect faptul că alimentele și tratamentele pentru pisici din comerț includ pește, Stregowski spune că se pot lua măsuri de precauție suplimentare. “Cel mai bine este să evitați să hrăniți pisoiul cu alimente cu ingrediente din pește. Cantități mici de fructe de mare pot fi oferite ca un tratament ocazional și nu ar trebui să reprezinte mai mult de zece procente din dieta obișnuită a pisoiului dumneavoastră”, explică Stregowski.

În ceea ce privește o bucățică de somon fiert (sau ton!) ca răsfăț pentru pisica ta adultă, Stregowski spune că este în regulă cu moderație. Limitați doar tratațiile speciale la nu mai mult de zece procente din dieta obișnuită a pisicii dumneavoastră și schimbați sursele de proteine. Atunci când alegeți peștele ca răsfăț prin rotație sau ca porție dintr-o masă completă și echilibrată, peștii mici, cum ar fi sardinele în apă de izvor sau peștișorii liofilizați, sunt o alegere bună.

Cum de a trata otrăvirea cu mercur la pisici

Din păcate, leziunile neurologice și renale cauzate de otrăvirea cu mercur la pisici sunt adesea ireversibile. În cazul rar în care pisica dvs. a ingerat recent o cantitate mare de mercur anorganic, de exemplu prin ingerarea unei baterii de tip buton, medicul veterinar poate administra cărbune activat și alți agenți care pot preveni absorbția de către organism.

Dacă credeți că pisica dumneavoastră a ingerat mercur, contactați medicul veterinar și apelați linia telefonică de control al otrăvurilor pentru animale de companie la numărul (855) 764-7661.

Cel mai bun tratament este prevenirea intoxicației cu mercur, așa că asigurați-vă că țineți produsele periculoase încuiate departe de pisica dumneavoastră și limitați cantitatea de pește pe care o consumă.

Cum să oferiți în siguranță pisicii dvs. Omega-3 sănătoși

S-ar putea să vă întrebați dacă există o modalitate sigură de a include acizi grași omega-3 în mesele pisicii dvs. fără a sacrifica una dintre cele nouă vieți ale pisicii dvs. din cauza otrăvirii cu mercur. Stregowski spune că da, iar multe suplimente de omega-3 și uleiuri de pește specifice pisicilor sunt de obicei testate pentru compuși periculoși pentru a asigura siguranța. Ca întotdeauna, întrebați medicul veterinar de încredere despre adăugarea de suplimente în dieta pisicii dumneavoastră.

Add Comment