Decodificarea limbajului pisicii_ Iată cum să înțelegi sentimentele felinei tale

Te-ai întrebat vreodată ce gândește pisica ta? Poate fi greu să citești felinele, deoarece au o față de poker naturală. Chiar dacă pisicuțele nu-și transmit sentimentele prin expresii faciale, ele comunică în alte moduri pe care le puteți sesiza.

“Limbajul corpului este principala metodă de comunicare a pisicii, chiar mai mult decât mieunatul”, spune Angela Hughes, DVM, PhD, Global Scientific Advocacy Relations Senior Manager și genetician veterinar la Mars Petcare. “Să înveți cum să-ți dai seama ce spune pisica ta este o modalitate excelentă de a vă întări legătura. Te ajută să înțelegi mai bine dorințele și nevoile pisicii tale, astfel încât să le poți răspunde.”

Cum să citești semnalele pisicii tale

Pisicile se exprimă mai ales prin poziția cozii, a corpului și a urechilor, precum și prin ochii lor. Iată cum să descifrați ce încearcă să vă spună felina dumneavoastră:

Clipește lent

Uneori, pisicile arată că se simt fericite și relaxate prin coborârea lentă a pleoapelor. Este o clipire cu încetinitorul care spune: “Sunt liniștit. Ești liniștit. Toți suntem liniștiți”. Un studiu recent a constatat că pisicile sunt mai predispuse să se apropie de cineva care le aruncă și lor o clipire lentă. Așa că, încercați!

Rulouri de spate

Atunci când pisicuțele se rostogolesc pe spate, este un semn că se simt deosebit de bine. “Burtica este o zonă foarte vulnerabilă pentru o pisică să se arate. Este nevoie de un anumit nivel de încredere și confort pentru ca pisicile să își expună burta”, împărtășește Hughes. Faptul că vedeți o sclipire a burticii înseamnă că felina dvs. se simte în siguranță cu dvs.

Toarce și frământă

Uneori, pisicile se transformă în terapeuți de masaj, frământându-vă corpul cu lăbuțele și toarce. Acesta este principalul mod al pisicii de a-și arăta dragostea. De obicei, atunci când pisica dumneavoastră toarce, vă împărtășește cât de fericită și mulțumită se simte. Dar dacă observați că pisica dumneavoastră toarce în momente ciudate, ar putea fi modul în care pisica dumneavoastră face față stresului. “În unele circumstanțe, pisicile pot toarce, frământa sau suge ceva pentru a se auto-alina”, notează Hughes.

Lingerea sau ronțăiala

Dacă pisica ta te linge sau te ciugulește, înseamnă că te consideră parte din mândria sa. Pisicuța dvs. vă spune că vă consideră o parte importantă din cercul său social.

Coada în sus și vibrând

Ați observat vreodată că pisica dvs. vibrează când ajungeți acasă de la serviciu și îi scoateți dulciurile preferate? Acesta este un semn că pisicuța ta este entuziasmată.

Lovituri de cap

În lumea oamenilor, lovirea cu capul comunică furie. Dar cu pisicile se întâmplă exact invers. Este doar un alt mod în care felinele își arată dragostea. O lovitură cu capul de picioare sau de față este un imbold pentru a vă atrage atenția și afecțiunea.

Coada se învârte înainte și înapoi

În general, spune Hughes, o coadă care se mișcă indică teamă. Dar poate fi, de asemenea, o mișcare jucăușă care arată că prietenul dumneavoastră cu patru picioare este interesat de ceva. Luați în considerare situația pentru a vă da seama ce încearcă să vă spună pisica dumneavoastră.

Discuții

Atunci când pisicuța ta scoate sunete mici și rapide – de obicei, când privește păsările sau alte prăzi – se numește pălăvrăgeală și este adorabilă. Înseamnă că pisica ta este excitată, spune Hughes.

Urechi în jos și înapoi

Atunci când urechile unei pisici sunt lipite de cap, acesta este, în general, un semn că este speriată. Dar, în unele situații, poate fi un semn că pisicuța ta este pe cale să se năpustească în joacă.

Chirping

Un ciripit este un mieunat scurt, care sună mai degrabă ca un “rowr”, pe care pisicile mame îl folosesc pentru a-și chema puii la ele. Potrivit Humane Society, dacă pisicuța ta ciripește la tine, este o cerere de a o urma (poate până la bolul cu mâncare sau până la ușă).

Hissing

Șuieratul nu este niciodată un gest prietenos. Este aproape întotdeauna un semn că pisica ta este speriată sau suprastimulată, spune Hughes. Oferiți-i pisicii dvs. spațiu sau un loc sigur în care să se îndepărteze de ceilalți pentru o vreme dacă șuieră.

În timp ce liniile directoare de mai sus sunt valabile în majoritatea cazurilor, Hughes avertizează că pisicile sunt persoane care nu respectă întotdeauna regulile. “Fiți atenți la ceea ce îi place și nu îi place pisicii dumneavoastră în mod specific și la modul în care tinde să răspundă. Acest lucru vă va oferi cea mai bună înțelegere a ceea ce comunică pisicuța dvs. în diverse situații.”

Add Comment