De ce urlă câinii la lună?

Anul acesta se împlinesc 52 de ani de când Neil Armstrong a făcut primul pas mic pe suprafața Lunii, lăsând primele urme umane pe o altă planetă decât cea natală. Dar acea piatră mare și strălucitoare de pe cer este la fel de perplexă ca întotdeauna pentru prietenii noștri canini.

Ziua Howl At the Moon Day are loc pe 26 octombrie, așa că poate că fascinația câinelui tău pentru lună este deja în mintea ta.

Chiar urlă câinii mai mult la lună plină? Au impresia că este o minge pe care nu vor putea să o aducă niciodată?

Iată câteva dintre motivele pentru care cățelul tău devine zgomotos ca un lunatic și urlă la lună.

Lupii o fac, oarecum

Lupii sunt strămoșii cățeilor noștri de interior și sunt cunoscuți pentru că urlă la lună. Dar știați că luna nu are nimic de-a face cu urletul lupilor?

Lupii sunt mai ales nocturni și au nevoie să comunice, așa că urlă noaptea. De asemenea, își dau capul pe spate, ceea ce face să pară că se uită în sus, iar “sus” este direcția generală a lunii.

Lupii fac acest lucru indiferent de poziția sau de plinătatea lunii, iar cățelul tău ar putea avea încă unele dintre acele instincte îngropate adânc în suflet care îl fac să vrea să strige la toți câinii vecinilor după ce te culci.

Câinii aud mai bine pe timp de noapte

Câinele tău nu este un lup nocturn, atunci de ce încearcă să trezească tot cartierul noaptea? Ei bine, câinii se pot auzi mai bine între ei după ce soarele apune.

Noaptea există mai puține perturbații atmosferice, astfel încât sunetul călătorește mult mai departe. De asemenea, sunt mai puține mașini și utilaje în funcțiune, deoarece toți oamenii se duc la culcare, deci există mai puține interferențe.

Practic, acesta este momentul din zi în care cățelul și prietenii lui au cea mai bună recepție pentru apeluri.

Faptul că a ieșit luna nu are prea mare legătură cu asta, dar în această perioadă a zilei luna și urletele sunt cel mai bine observate atunci când încerci să dormi.

Mai multă lumină înseamnă mai mult de văzut

Când luna este plină, este mai multă lumină. Și când e mai multă lumină, e mai mult de văzut.

Așadar, toate creaturile mici care aleargă prin curtea dvs. au mai multe probleme în a fi furtive în fața ochilor vigilenți ai câinelui de pază.

Tragerea perdelelor și ținerea cățelului departe de fereastră ar putea ajuta la evitarea observării fiecărei veverițe sau raton care a ieșit la o masă de seară.

Sunt mai mulți oameni afară

O mulțime de oameni profită de lumina lunii și se plimbă noaptea târziu, iar unii dintre ei nu ar fi ieșit în nopți mai întunecate.

Cu cât sunt mai mulți oameni care se plimbă sau își plimbă câinii pe lângă casa ta, cu atât mai mult cățelul tău va dori să facă același lucru. Și, din moment ce poate vedea destul de clar toți oamenii și cățeii care trec pe lângă el, este mai probabil să fie foarte vocal în acest sens.

Câinele tău s-ar putea să se teamă de fapt de Lună

Câinii au fobii, la fel ca și oamenii. Există mulți câini care se tem de lucruri precum baloane, felinare și, practic, de orice lucru mare și rotund care plutește deasupra capului lor, ceea ce include și luna.

Dacă credeți că câinelui dumneavoastră îi este frică de lună, încercați să o țineți departe de raza de vedere în timpul plimbărilor și vedeți dacă cățelul dumneavoastră este mai calm. Dacă frica persistă, ar putea fi momentul să consultați un veterinar sau un dresor.

În general, aveți grijă. Vizitele la medicul veterinar de urgență cresc cu aproape 30% în timpul lunii pline, așa că nu lăsați un cățel nervos să scape din lesă și să fugă, pentru că ar putea fi rănit. Dacă ieșiți afară și vă plimbați la lumina lunii, asigurați-vă că dvs. și prietenul dvs. sunteți foarte vizibili și rămâneți în alertă.

Nu trebuie să fiți astronaut pentru a vă bucura de Lună în mod responsabil.

Add Comment