De ce se sprijină câinele meu pe mine?

Câinele tău se sprijină pe tine? Cei mai mulți părinți de câini au experimentat cel puțin o dată în viață un câine care se sprijină pe picioarele lor.

Câinele dumneavoastră stă pur și simplu lângă dumneavoastră și își sprijină cu ușurință greutatea pe vițelul dumneavoastră. Sau poate că se răstoarnă peste tine când stai pe canapea. Și, de cele mai multe ori, câinii mai mari sunt cei care au tendința de a se sprijini.

Dar de ce o fac ei? Ei bine, teoriile despre câinii care se apleacă abundă, dar iată câteva motive probabile pentru care câinele tău se poate apleca asupra ta.

Unii câini se apleacă pentru securitate

În cazul în care câinele dumneavoastră este predispus la anxietate sau tensionat în anumite situații, s-ar putea să se bazeze pe dumneavoastră atât pentru sprijin fizic, cât și emoțional.

Câinii au parte de o creștere a substanțelor chimice pozitive eliberate în creier atunci când se află în prezența unui om prețios. Dacă câinele dvs. vă asociază cu fericirea, cel mai probabil vă asociază și cu siguranța.

Pe de o parte, această aplecare ar putea însemna că câinele dumneavoastră se confruntă cu anxietate și ar putea fi nevoie să îl liniștiți sau să îl liniștiți. Pe de altă parte, înseamnă, de asemenea, că câinele dvs. are încredere în dvs. pentru a-l ține în siguranță și a-l proteja.

În cazul în care câinele pare anxios și se sprijină pe tine, mai ales în timpul plimbărilor sau în public, încearcă să te muți într-o zonă unde este mai puțină activitate. Oamenii, alți câini, traficul și alte distrageri ar putea fi cauza nervozității câinelui dvs. și este mai bine să evitați factorii de stres.

Unii câini se apleacă pentru dominanță – poate

Unii susțin că motivul pentru care câinele se sprijină pe tine sau se așează pe picioarele tale este acela de a-ți invada teritoriul. Îți arată cine este șeful prin faptul că se află în spațiul tău și își stabilește dominația.

Cu toate acestea, tot mai mulți profesioniști în domeniul caninelor risipesc acest mit.

Cu excepția cazului în care câinele tău este foarte dominant în toate aspectele personalității sale, sunt șanse mari să nu se bazeze pe tine pentru a-și dovedi statutul de alfa.

Unii câini se apleacă pentru că te iubesc, bineînțeles

După cum probabil ați ghicit, mulți experți în câini cred că aceștia se sprijină pe dumneavoastră pentru că vă iubesc. Câinilor le plac îmbrățișările și afecțiunea și sunt șanse ca ei să vrea doar puțină tandrețe din partea ta. 

Câinii, prin natura lor, sunt animale de haită socială. În mod natural, ei tânjesc după apropierea fizică de membrii haitei lor, iar tu ești unul dintre ei!

Câinii mai mici pot obține această apropiere fiind luați în brațe sau lenevind în poala oamenilor lor, dar câinii mai mari nu își pot permite întotdeauna acest lux. Pentru a avea această apropiere socială, câinii mari au tendința de a se sprijini pe picioarele oamenilor lor.

Și dacă recompensezi acest comportament cu multe animale de companie și îmbrățișări – așa cum noi, iubitorii de câini, avem tendința de a face – câinele tău va învăța probabil că dacă se apleacă primește afecțiune. Nu este nimic rău în asta, totuși. La urma urmei, nu este faptul de a avea un prieten de îmbrățișare unul dintre multele motive pentru care ai un câine în viața ta?

Până la urmă, tu îți cunoști cel mai bine câinele. Motivul pentru care un câine se apleacă poate fi complet diferit de motivul pentru care un alt câine se apleacă asupra omului.

Dacă vă simțiți confortabil cu câinele dvs. sprijinindu-se pe dvs., dați-i drumul și lăsați-l să o facă. Totuși, dacă aveți un câine mai mare sau mai greu, asigurați-vă că sunteți pregătit în orice moment pentru puternica aplecare!

Add Comment