De ce se freacă pisicile de tine

În fiecare dimineață, când deschid o conservă proaspătă de hrană umedă pentru pisici, anticipez două lucruri: 1. Mieunetul melodios al pisicii mele senior foarte fericite și 2. Mângâierea și frecarea pufoasă a corpului său blănos pe partea de jos a piciorului pantalonului meu. Adoră ora mesei, iar mie mi se pare că își arată entuziasmul și afecțiunea față de omul său preferat. Dar probabil că este vorba mai mult de pateul de pui pe care tocmai i l-am pus în farfurie.

Fața ta, picioarele tale, canapeaua sau câinele, pisicile par să adore să se frece de toate lucrurile, fie că este vorba de obrajii lor pufoși sau de întregul lor corp pufos. Acest comportament poate părea uneori foarte caraghios, ca atunci când propria mea pisică își freacă coada de bărbia câinelui meu, dar, la fel ca și în cazul în care se dă cu capul de cap, există o funcție în spatele acestui comportament.

Două motive simple pentru care pisica ta se freacă de lucruri (inclusiv de tine)

1. Pisica dumneavoastră încearcă să comunice.

Pisicile sunt vorbitoare, chiar dacă nu folosesc limbajul uman. Deși pisicile se bucură adesea de comunicarea vocală, cum ar fi mieunatul, mârâitul și șuieratul, ele preferă, în general, să comunice prin intermediul limbajului corporal. O pisică comunică cu întregul corp, de la labele din față până la vârful cozii, iar cozile pisicilor sunt instrumente de comunicare deosebit de bune, care spun multe despre cum se simte o pisică. Atunci când pisicile se simt deosebit de bine sau doresc să își arate mulțumirea sau să își demonstreze afecțiunea, s-ar putea să își frece corpul și coada de un obiect din apropiere (sau de omul lor preferat).

Interesant este că două pisici care se întâmplă să fie prietene apropiate ar putea avea acest comportament de afiliere (socializare), uneori chiar și prinzând cozile pentru o clipă, ca o modalitate de a-și saluta prietenul și de a se prezenta.

2. Pisica ta vrea să își răspândească mirosul.

Felinele vor ca totul să miroasă exact ca ele, iar mirosurile sunt foarte importante pentru pisici (atât cele sălbatice, cât și cele domestice). Ele au glandele olfactive situate pe tot corpul, astfel încât atunci când o pisică vrea să împărtășească lumii informații despre ea, își va freca glandele olfactive de obiecte, răspândind feromoni oriunde s-ar duce. Așadar, atunci când pisica ta simte că nu miroși bine (adică ca ea) sau pur și simplu vrea să-și redepună parfumul personal pe tine, s-ar putea să își învârtă coada pe piciorul tău sau să își frece corpul moale de obrazul tău.

De cele mai multe ori, atunci când felina dvs. își freacă coada sau corpul drăgălaș de ceva, nu există niciun motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. pare să se împingă în mod special de dvs. sau de alte obiecte și face acest lucru cu o frecvență crescută sau pare să aibă nevoie să se sprijine de ceva ca și cum ar fi epuizată, faceți o programare la medicul veterinar pentru a exclude orice problemă de sănătate.

Add Comment