De ce mă urmărește pisica mea peste tot

În fiecare dimineață, pisica mea miaună melodios în timp ce mă urmărește din dormitor până în bucătărie, frecându-și coada blănoasă de pantalonii mei de pijama. Mă urmează în baie și mă urmărește cu atenție în timp ce mă spăl pe dinți. Mă urmează chiar și la duș. Un pic cam înfiorător, recunosc, dar asta înseamnă că mă iubește… nu-i așa?

Dacă pisica ta se aseamănă cu a mea, s-ar putea să te întrebi dacă faptul că te urmărește are vreo legătură cu tine. Permiteți-mi să vă asigur că are și nu are. Tipic pentru o relație cu o pisică, nu?

cat following owner everywhere stading on the side of the bathtub with what the fluff logo
CREDIT: CYNDI MONAGHAN / GETTY

5 motive pentru care pisica ta te urmărește peste tot

De la probleme de sănătate până la faptul că sunt doar niște pisici normale, există o varietate de cauze interesante în spatele acestui comportament amuzant.

1. Pisica ta se bucură de compania ta

Nu vă îngrijorați! Pisica ta chiar te iubește. După ce au trăit atât de mult timp printre oameni, pisicile au format legături autentice și unice cu cei care le îngrijesc. Pisica dvs. se bucură să petreacă timp cu persoana lor preferată (dvs.!) și este interesată de lucrurile pe care le faceți, în special în momentele din zi în care s-ar putea să faceți mai mult decât să stați pe canapea și să vă uitați la emisiunea dvs. preferată, cum ar fi atunci când gătiți cina sau spălați rufele. Aceste activități sunt mult mai intrigante pentru prietenul dvs. de pisică decât să vă privească uitându-se la un ecran.

2. Pisica ta are nevoie de atenție

Săptămâna trece atât de repede și, dacă sunteți ca mine, de multe ori sunteți șocat să vă dați seama că este mijlocul săptămânii și încă nu ați ajuns la magazinul alimentar. Animalele noastre de companie pot fi uneori “lăsate în urmă” atunci când vine vorba să ne luăm timp din programul nostru încărcat și să le acordăm atenția de care au nevoie. Pisica dumneavoastră poate găsi că cea mai bună modalitate de a vă face să o mângâiați, să vă jucați cu ea sau să împărțiți cu ea o gustare gustoasă, este să-și facă prezența cunoscută… inclusiv urmărindu-vă fiecare pas. Asigurați-vă că îi faceți pe plac și că îi oferiți pisicii dvs. dragoste, afecțiune și oportunități ample de îmbogățire zilnică în fiecare zi pentru a vă asigura că partenerul dvs. felin rămâne o pisicuță fericită și sănătoasă.

3. Locurile în care mergi oferă mirosuri… și divertisment

Aici intervine baia. Nu este un secret că acolo unde există toalete și dușuri, există și mirosuri. Pisica dvs. este un cunoscător de mirosuri, iar baia, în special, oferă multe arome interesante care le stârnesc instinctele feline.

În plus, dacă pisicuței dvs. îi place un loc răcoros pe care să se întindă, un castron în care să se întindă (chiuveta) sau îi place să picure, să picure, să picure, să picure de la robinet, baia devine rapid un loc de joacă pentru pisici sau un spa de relaxare. Pisicile găsesc, de asemenea, bucătăria, spălătoria și dormitorul ca fiind pline de mirosuri pe care trebuie să le exploreze și de jocuri pe care trebuie să le încerce (rolele de hârtie igienică sunt aparent foarte distractive).

4. Pisica ta are nevoie de o schimbare a dietei

Probabil că nu este un șoc, dar dacă pisicuța ta intenționează să se ascundă în spatele fiecărui pas al tău, s-ar putea să încerce să-ți comunice o nevoie… și ar putea fi că vrea să mănânce. Pisicile sunt comunicatori excelenți, dar, la fel ca și copiii mici, preferă să-și strige nevoile sau decid să ceară o gustare atunci când folosiți toaleta – nimic nu se compară cu o vizită surpriză din partea pisicii dumneavoastră în timp ce vă faceți treaba.

Și, de asemenea, ca și copiii mici (și, recunosc, ca și mine), micul dejun pe care i-ai dat s-ar putea să nu fie satisfăcător sau să îi lase să mai vrea. Acest lucru ar putea fi un indicator că pisica dumneavoastră are nevoie de o schimbare de dietă. Desigur, este important să nu vă supraalimentați pisica, deoarece obezitatea la feline poate duce la probleme de sănătate semnificative. Cu toate acestea, pe măsură ce pisica dvs. devine senior, nevoile sale nutriționale și de exerciții fizice se schimbă și ele. Așadar, dacă pisica dvs. pare să slăbească, dacă blana sa pare ternă sau dacă vă urmărește continuu chiar și după ce îi oferiți mâncare, consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că pisica dvs. primește nutriția de care are nevoie.

5. Pisica ta se simte bolnavă

Pisicile nu pot exprima în cuvinte ceea ce simt, așa că, în schimb, comunică ceea ce simt prin limbajul corpului. Pisicile pot spune tot felul de lucruri prin intermediul corpului lor, dar o pisică care s-ar putea confrunta cu o boală sau care se simte prea stresată poate intensifica mișcările și comportamentele corporale. Acestea pot include urmărirea dumneavoastră peste tot sau încercarea de a sta cât mai aproape de dumneavoastră.

Dacă pisicuța ta pare să vrea să fie lângă tine într-un mod neobișnuit de intens, pare neliniștită atunci când ieși dintr-o cameră fără ea sau îți urmărește în mod constant fiecare mișcare, este timpul să faci o programare la medicul veterinar sau la un veterinar specialist în comportament pentru a exclude orice problemă de sănătate sau comportament.

Pisica ta poate că a descoperit că a te urma în bucătărie este cea mai bună modalitate de a obține încă o gustare gustoasă de ton sau poate că pur și simplu îi place să fie lângă toate mirosurile glorioase pe care le produci. Indiferent de motivul pentru care pisica dvs. vă urmează mereu, este important să acordați o atenție deosebită, asigurându-vă că fabuloasa dvs. felină este complet fericită și sănătoasă.

Add Comment