De ce le place pisicilor să dărâme lucrurile?

Pisicii mele îi place să împingă, să lingă, să muște și să alerge după tot felul de lucruri, dar se pare că lucrul ei preferat este să lovească tot ce este cu adevărat casabil. Este ca și cum i-ar plăcea sunetul sticlei care se sparge sau pocnetul ceramicii care se lovește de podea – și gâfâitul meu audibil din camera alăturată. Poate că o face doar ca să se joace cu mine? Ca să-mi spună că decorul meu nu este stilul ei? 

Nu. Pisicilor nu le pasă care este schema ta de culori sau că vaza a fost un cadou de nuntă. (Să-mi fie rușine că nu am pus planta în ghiveci în alt loc!) Pisicile se bucură doar să descopere lumea din jurul lor… și să testeze lucrurile care s-ar putea mișca. Sunt creaturi inteligente și active, iar motivele din spatele motivelor pentru care le place să lovească lucruri de pe tejghele, mese și rafturi nu au nimic de-a face cu intenții rele.

Iată trei motive pentru care felina ta arțăgoasă ar putea să te enerveze fără să vrea… și să împingă în mod deliberat lucruri de pe tejghea.

3 motive pentru care pisica ta dă cu piciorul peste lucruri

Cercetările privind funcția exactă a lovirii lucrurilor peste sau de pe rafturi nu au fost încă explorate și, prin urmare, nu putem spune 100% de ce o fac pisicile. Cu toate acestea, există câteva motive probabile pentru acest comportament care te lasă să te scarpini în cap și să cureți podeaua.

1. Pisica dvs. vrea să se cațere, iar obiectele îi stau în cale.

Atunci când pisica dvs. se simte zburdalnică și vrea să exploreze, poate descoperi că obiectele la întâmplare din locuri înalte reprezintă o oportunitate interesantă (la fel ca un copil mic). Este în ADN-ul pisicilor să se cațere și să se ascundă în locuri mici de la sol, așa că raftul dvs. neașteptat devine rapid un loc preferat. Dacă locuința dvs. nu oferă obiecte pe care să se cațere, rafturile, biroul și blaturile sunt singurele opțiuni. Iar dacă aceste locuri sunt pline de “colectoare de praf” (cum le numește soțul meu), pisica dumneavoastră le poate vedea ca pe un obstacol.

Pentru a evita să curățați mizeria provocată de obiectele căzute, oferiți pisicii dvs. opțiuni de cățărare, cum ar fi stâlpii de zgâriat și copacii pentru pisici, și puneți-le lângă ferestre, astfel încât să poată privi păsările de afară (televizor pentru pisici!). Sau fiți creativi și construiți sau achiziționați un obiect proiectat cu pisica dvs. în minte.

2. Pisica ta vrea să se joace.

Recunoaștem faptul că câinilor noștri le place să se joace, dar uneori uităm că și pisicilor noastre le place. Dacă locuința dvs. nu oferă o mulțime de șanse de îmbogățire atât mentală, cât și fizică, pisicile sunt lăsate în voia sorții pentru a găsi mijloace de stimulare distractivă – iar aceasta poate include și alunecarea paharului pe masă până când se întâmplă să cadă. De asemenea, pisica dumneavoastră vrea să se joace cu dumneavoastră, iar împingerea cănii cu “Cel mai bun tată din lume” pe podea vă poate atrage în sfârșit atenția. Joacă-te cu pisoiul tău! Cumpărați jucării interactive pentru pisici, care să le stimuleze instinctele naturale de a se năpusti, de a urmări, de a prinde și de a zgâria. Lăsați cutii deschise (ar trebui să fie ușor de găsit după toate cumpărăturile online de la ore târzii) în jurul casei dvs. pentru ca pisica dvs. să sară și să se ascundă în ele. Oferindu-i pisicii dvs. o mulțime de oportunități de a se juca o va menține fericită și sănătoasă și va preveni o mulțime de vase sparte.

3. Pisica dumneavoastră are o dorință naturală de a investiga.

Pisicilor, instinctiv, le place să vâneze și să se furișeze asupra prăzii. Tendințele lor naturale de a fi curioase, dar prudente, le ajută în procesul de vânătoare, ajutându-le să determine ce este sigur de urmărit și ce nu.

Sunt, de asemenea, investigatori înnăscuți, analizând și testând lucruri noi. Lăbuța pisicii este crucială pentru abilitatea ei de a “fi pisică” – cu lăbuțele ei zgârie, atinge și simte, frământă și mișcă încet lucrurile care îi trezesc interesul. Ați atins vreodată ceva, abia, foarte repede, pentru a vedea dacă este fierbinte? Da, acea laba mică și rapidă a pisicii testează și ea lucrurile. Acest lucru include obiecte pe care le puteți prețui sau care se întâmplă să fie aproape de marginea mesei dvs. Și cum pisicile sunt mai active și văd excepțional de bine noaptea, este posibil să găsiți obiecte “misterios” pe podea când vă treziți dimineața.

Pentru a sprijini dorința naturală a pisicii de a inspecta lucruri noi, asigurați-vă că țineți obiectele departe de marginea mesei sau a biroului sau de orice alt loc în care pisica dvs. ar putea să sară. Oferiți-le lucruri pe care le pot împinge în siguranță, cum ar fi pahare de plastic goale, mingi sau jucării mici.

Lucrurile pe care le fac pisicile și care ne fac să ne dăm ochii peste cap și să rânjim sunt unele dintre lucrurile care le fac atât de uimitoare. Asigură-te că apreciezi “pisicimea” membrului tău de familie felină și oferă-i o mulțime de oportunități de a se implica în lumea din jurul lor. Dacă pisica dvs. găsește plăcere să vă împingă ceașca de cafea până la limitele biroului, nu vă simțiți frustrat. În schimb, bucurați-vă de curiozitatea naturală a pisicuței dumneavoastră, oferindu-i o mulțime de șanse de a fi o felină activă.

Add Comment