De ce le plac pisicilor cutiile

Ce-i cutiile pe care pisica ta le iubește atât de mult?

La fel cum copilul tău uman se juca cu cutia în care a venit un cadou scump în loc să se joace cu cadoul în sine, cutiile sunt prea distractive pentru pisici. Iată câteva motive care fac ca resturile de cutii să fie atât de atrăgătoare pentru tovarășul dumneavoastră pisicuță.

Cutiile sunt perfecte pentru a se ascunde

Înalte, scunde, largi sau înguste, toate au dimensiunea perfectă, pentru că pisicile sunt lichide (Vezi aici! Nu chiar, dar întotdeauna amuzant). Pisicile au nevoie de locuri unde să se ascundă nu doar pentru distracție și îmbogățire, ci și pentru sănătatea lor mentală. Spațiile sigure, ascunse de agitația din gospodării, sunt o necesitate pentru ca orice pisică să trăiască cea mai bună viață a lor. Cutiile care sunt ușor de găsit și ușor accesibile sunt ascunzători convenabile.

Cutiile sunt pur și simplu confortabile 

Dacă trăiești cu o pisică, vei descoperi cât de important este pentru ea să aibă o mulțime de spații de odihnă confortabile. Pisicile au nevoie să se simtă în siguranță atunci când se odihnesc, deoarece instinctiv sunt mereu în alertă datorită ADN-ului lor de felină prădătoare. O cutie oferă o ascunzătoare ușoară pentru somn și, deoarece nu au pături cu volane sau cearceafuri încâlcite, fac ca micuța ta pisică carnivoră să poată fugi rapid dacă este nevoie.

Cutiile sunt curate (de obicei)

Chiar dacă pisica dumneavoastră se poate bucura din când în când de o siestă într-o cutie de pantofi urât mirositoare, de cele mai multe ori cutiile nu sunt foarte mirositoare. Pentru pisica care discerne mirosul, acest lucru face ca o cutie să fie un loc ideal pentru a se odihni, făcând-o în același timp mai puțin atractivă pentru alți potențiali prădători. Cutiile goale oferă, de asemenea, un spațiu curat, ceea ce este de preferat pentru pisicile cărora le place un dormitor curat.

Cum reușesc pisicile să încapă în cutii de toate dimensiunile?

Pisicile sunt prădători, iar abilitatea de a se strecura rapid într-un spațiu, indiferent de mărime, este esențială pentru succesul lor. Pisicile care sunt în căutarea unei prăzi mici și rapide (sau a mâinii tale) trebuie să fie capabile să se ascundă și apoi să sară brusc și să atace, prinzându-și prada dintr-o singură mișcare rapidă. Corpul lor face acest lucru posibil, deoarece felinele sunt deosebit de flexibile.

James R. Richard, om de știință la Cornell University College of Veterinary Medicine, spune că pisicile sunt dotate cu o structură corporală minunat de agilă, care include o claviculă (claviculă) care plutește liber. De asemenea, ele au o coloană vertebrală suplă, cu discuri maleabile și omoplați care sunt atașați de restul corpului lor prin mușchi în loc de oase.

Oricare ar fi motivul pentru care prietena ta felină caută resturile de carton rămase de la cumpărăturile online nocturne, un lucru este sigur: Pisicile sunt foarte ciudate, șuierătoare și frumoase (ador jocurile de cuvinte cu pisici)… și probabil că vă puteți economisi banii data viitoare când veți dori să cumpărați un pat de pisică de lux.

Add Comment