De ce îți aduc pisicile animale moarte

Ar putea fi simpatic dacă nu ar fi atât de scârbos, dar nu e vina pisicii tale că nu știe ce cadouri îți plac!

Prima reacție pe care o aveți atunci când pisica dvs. aruncă un animal mort la picioarele dvs. probabil că nu este aceea de a spune “mulțumesc”. Pisicile nu încearcă cu adevărat să fie răutăcioase, nu-i așa? Deși poate părea ciudat pentru noi, oamenii, faptul că pisicile ne aduc prada lor este un comportament natural. Atunci când înțelegem de ce o fac, ne ajută pe noi, părinții de animale, să le oferim pisicilor noastre cel mai sigur și mai stimulativ mediu pe care îl putem oferi.

Motive pentru care pisica ta îți aduce animale moarte drept “cadouri”

Este în ADN-ul ei Kitty

Pisoiul tău nu este un ucigaș cu sânge rece. Ei bine, cel puțin nu în mod intenționat. Adevărul este că pisica dumneavoastră este un vânător expert, iar fiorul urmăririi prăzii este în ADN-ul ei de pisică. Deși pisicile au fost domesticite cu foarte mult timp în urmă, dorința de a urmări, vâna și prinde paraziți și toate tipurile de creaturi este un comportament instinctual. După ce au prins o cină deosebit de bună, pisicile o vor aduce acasă într-un loc sigur, cum ar fi bârlogul lor sau un tufiș retras sau o zonă cu iarbă (sau da, veranda din fața casei) pentru a se bucura de masă. Ele pot chiar să o ofere și altor membri ai familiei lor.

Pisica ta își exersează abilitățile de vânătoare

Privește partea bună a lucrurilor! Uneori, ea doar prinde și se joacă cu potențiala gustare, lăsându-vă cu bucuria de a fi nevoit să prindeți din nou șoarecele care acum umblă liber în bucătăria dumneavoastră. Acest comportament de prindere și eliberare este pisica ta care își exersează abilitățile de vânătoare, așa cum a fost învățată să facă. Pisicile mame sălbatice sau sălbatice vor aduce adesea acasă prada vie sau rănită pentru puii ei tocmai din acest motiv, pentru ca și ei să poată exersa. Acesta este motivul pentru care jucăriile pentru pisici care încurajează pisica dvs. să urmărească, să se năpustească, să lovească și să muște sunt activități de îmbogățire excelente care încurajează comportamentele naturale ale felinelor.

Ce să faci când pisica ta îți aduce animale moarte

Nu mai vreți să vi se lase animale moarte la ușă? Probabil că nu se va opri decât dacă vă țineți pisica în casă. A vă ține pisica în casă sau a o ține mereu în lesă atunci când se aventurează afară este cea mai bună modalitate de a preveni mai multe livrări de animale moarte. În plus, pisicile fac ravagii în mediul înconjurător, deoarece nu ucid doar șoriceii mici; pisicile care sunt lăsate să umble în aer liber vor ucide păsări și alte specii mici importante pentru ecosistem. Ca să nu mai vorbim de probabilitatea crescută ca felina dumneavoastră să contracteze boli precum toxoplasmoza sau rabia. Este o problemă atât de gravă încât pisicile au ajuns să fie considerate o specie invazivă. Susținătorii faunei sălbatice doresc ca părinții pisicilor să ia măsuri și să înțeleagă consecințele negative ale lăsării pisicii să umble liber. Așadar, păstrați-vă felina în casă pentru siguranța lor și a mediului înconjurător.

Oferiți o îmbogățire sigură în interior pentru a vă împiedica pisica să aducă mai multe animale moarte în casă

Deși lumea exterioară este plină de distracții și tentații, cel mai sigur mod de a vă asigura că pisica dvs. este fericită, activă și sănătoasă este să îi oferiți o mulțime de îmbogățiri în interior. Toate pisicile au nevoie de oportunități regulate de a se angaja în comportamente feline naturale și le puteți oferi o mulțime de opțiuni chiar în sufrageria dvs. Iată doar câteva idei pe care să le încercați:

  • Investiți în jucării interactive care încurajează pisica să alerge, să sară, să apuce, să muște și să se năpustească.
  • Creați puzzle-uri și labirinturi cu cutii vechi, tăind găuri și ascunzând dulciuri.
  • Achiziționați un pervaz sau un copac pentru pisici (sau construiți unul propriu!) pe care să îl așezați la diferite înălțimi în jurul camerei.
  • Pentru a petrece timp în siguranță în aer liber, luați în considerare construirea unui catio pentru curtea din spate.

Pisicile sunt niște tovarăși minunați pe care îi iubim și de care ne bucurăm, iar ele vor să ne împărtășească și nouă dragostea lor. Totuși, acest lucru poate lua forma unor creaturi scârboase pe jumătate vii pe covorul dvs., așa că, pentru a împiedica pisica dvs. să se înfrupte din mâncarea de afară și să vă aducă acasă “sacul pentru câini”, păstrați-vă pisica în siguranță și fericită în interior cu multe îmbogățiri pentru pisici.

Add Comment