De ce dau pisicile din coadă? Iată ce încearcă să-ți spună felina ta

Pisicile pot părea la fel de misterioase ca și Mona Lisa, deoarece fețele lor dezvăluie foarte puțin despre emoțiile lor. Dar coada pisicii tale este o altă poveste. Fiecare legănare, scuturare și zvâcnire dezvăluie cum se simte, cum să-i satisfaceți nevoile și la ce să vă așteptați în continuare.

Pisicile și câinii comunică diferit?

La fel ca și câinii, pisicile își folosesc coada pentru a comunica. Cu toate acestea, pisicile pot trimite uneori mesaje contradictorii, deoarece mișcările cozii lor acoperă o gamă largă de emoții. “Mulți oameni cred că pisicile sunt misterioase și distante, dar, în realitate, este în natura lor să își ascundă emoțiile”, spune Molly DeVoss, specialist certificat în dresaj și comportament felin pentru Cat Behavior Solutions din Dallas.

“Câinii au evoluat cu o ierarhie socială care diferă de cea a pisicilor. Câinii își văd stăpânii ca pe niște lideri de haită și, astfel, încearcă să le facă pe plac. Acest lucru include adesea imitarea expresiilor fericite care te fac să zâmbești”, spune DeVoss. “Dar pisicile au evoluat ca o specie solitară. În sălbăticie, ele trăiesc singure, nu cu alte pisici, așa că nu prea au nevoie de comunicare.”

DeVoss spune că atunci când pisicile comunică între ele în sălbăticie, comunicarea se bazează pe gesturi teritoriale și de împerechere. În aceste situații, dezvăluirea emoțiilor lor ar putea fi interpretată ca un semn de slăbiciune, astfel că pisicile folosesc o formă de comunicare silențioasă – coada lor. Acest lucru este valabil și în cazul pisicilor domestice, care sunt cunoscute pentru “fața lor de poker”, mai ales în comparație cu câinii, care sunt mult mai expresivi.

Limbajul corporal al pisicilor este fascinant de privit, dar complicat de înțeles. Pentru a vă “citi” cu acuratețe pisica, DeVoss recomandă să luați în considerare coada și poziția generală a corpului, plus activitatea sa și mediul înconjurător din acel moment. Puneți piesele laolaltă – ca într-un puzzle – pentru a obține contextul necesar pentru a decodifica limbajul pisicii dumneavoastră, pentru a răspunde nevoilor prietenului dumneavoastră felin și pentru a vă întări legătura cu el.

11 moduri în care pisicile dau din coadă și ce încearcă să comunice

Atunci când pisica ta vorbește cu coada, ia aminte. Deși ar trebui să te uiți întotdeauna la limbajul corporal total și la mediul imediat în care se află pisica ta pentru a avea o imagine completă a ceea ce simte, acestea sunt câteva emoții comune pe care pisica ta le-ar putea comunica cu coada.

CREDIT: KAILEY WHITMAN

1. Coadă dreaptă în sus

Coada unei pisici se ridică adesea în sus atunci când se plimbă într-un mediu în care se simte încrezătoare. Atunci când se apropie de alte pisici cu care au o relație de prietenie, este, de asemenea, un semn de încredere și o dorință de a se implica.

2. Coada care dă din coadă 

Câinii dau din coadă pentru a arăta că sunt fericiți, dar nu și pisicile. De fapt, faptul că o pisică dă din coadă înseamnă, de obicei, exact opusul. Dacă două pisici dau din coadă una la alta în timp ce au spatele arcuit și capul plecat, este posibil ca ele să fie pe cale să se angajeze într-o încăierare. Cu toate acestea, o coadă care dă din coadă în mod constant poate indica, de asemenea, că pisica dumneavoastră suferă.

3. Tremuratul cozii sau tresărirea cozii

Pisica dumneavoastră este excitată, își marchează teritoriul sau se simte stresată, anxioasă sau nesigură dacă îi tremură coada sau se agită.

4. Coadă dreaptă și rigidă

Atunci când pisica ta este ghemuită și gata să se năpustească, coada iese drept și rigidă, astfel încât poate fi folosită ca instrument de echilibrare atunci când face viraje rapide sau sare.

5. Coada care se mișcă sau se mișcă în jurul cozii

O fluturare a cozii sau o mișcare de la o parte la alta a cozii indică entuziasm, contemplare, un început de iritare sau faptul că pisica dumneavoastră suferă. Acest lucru poate însemna, de asemenea, că pisica dumneavoastră este concentrată, cum ar fi atunci când privește o pasăre de la fereastră.

6. Coadă încolăcită

O coadă încolăcită poate fi un semn de teamă sau de durere.

7. Înfășurarea cozii

Atunci când pisica ta își înfășoară coada în jurul tău sau își trage coada peste tine, este un gest afectuos și de încredere, asemănător cu cel al oamenilor care se țin de mână sau pun un braț în jurul cuiva. Pisicile legate vor merge frecvent cu cozile împletite sau se vor relaxa împreună în acest fel.

8. Coadă umflată

Dacă părul de pe coada pisicii tale se umflă și corpul i se arcuiește (gândește-te la silueta pisicii de Halloween), înseamnă că a fost speriată de ceva și este foarte speriată.

9. Coadă cu semnul întrebării

Atunci când vârful cozii pisicii tale are forma unui semn de întrebare, înseamnă că este fericită sau are o dispoziție jucăușă. Este, de asemenea, un mod în care pisicile care sunt prietene se vor saluta în mod obișnuit.

10. Coada de robinet

Atunci când pisica ta este într-o poziție relaxată și își bate capătul cozii, înseamnă că este ușor supărată sau că se gândește la ceva. Cum ar fi: “Încerc să dorm și sunetul ăsta mă deranjează”, sau “Mă doare burta”, sau “Mă gândesc să mă ridic să mă duc la litieră, dar mi-e atât de somn”.

11. Coadă coborâtă

Cu cât coada este mai joasă, cu atât pisica dumneavoastră este mai precaută sau mai nesigură.

Add Comment