Cum să vă prezentați câinele la un copil

Când aștepți un copil, există atât de multe momente speciale: să vezi testul de sarcină pozitiv, să auzi bătăile inimii copilului, să îl vezi la ecografie, să simți acele mici lovituri, să planifici camera copilului și să aștepți cu nerăbdare sosirea lui. Dar dacă “primul tău “născut” se întâmplă să fie un cățeluș blănos cu patru picioare, ești, de asemenea, entuziasmată că va fi promovat la fratele sau sora mai mare. Cu toate acestea, câinele tău are nevoie de puțin ajutor din partea ta pentru a se pregăti pentru noul membru al familiei de mărimea unui boboc.

Pentru a menține liniștea și siguranța tuturor, este esențial să o luăm încet și să avem răbdare. Am întrebat câțiva medici veterinari care sunt sfaturile pe care vi le oferă despre cum să introduceți câinii și bebelușii, pentru a face o tranziție ușoară odată ce vă aduceți bucuria acasă pentru a se alătura familiei.

Pregătirea câinelui tău pentru un nou copil

În timp ce tu visezi la îmbrățișările dulci ale bebelușilor și la faptul că în sfârșit le vezi fața în persoană, câinele tău va fi copleșit de cele două simțuri dominante ale sale: mirosul și sunetul. Un nou-născut introduce sunete, mirosuri și schimbări noi în rutina casei, ceea ce poate provoca stres pentru câini, potrivit lui Michelle Lugones, DVM, medic veterinar la Best Friends Animal Society.

“Făcându-vă timp pentru a pregăti animalele de companie pentru orice schimbare acasă, puteți ajuta la minimizarea problemelor de comportament și puteți promova o relație sănătoasă și sigură între animalele de companie și noul copil”, continuă ea “Începeți pregătirea cu mult timp înainte, astfel încât să nu vă grăbiți și să aveți suficient timp pentru a aborda orice provocări care pot apărea. Pentru că, odată ce va sosi bebelușul, probabil că nu veți avea prea mult timp pentru a gestiona problemele neprevăzute.”

Obișnuiți câinele cu bebelușii și copiii.

Cu câteva luni înainte de data nașterii, este timpul să începeți să organizați întâlniri cu bebeluși și copii mici pentru cainele dvs. să se obișnuiască să fie în preajma oamenilor mici. După cum recomandă Lugones, dacă aveți prieteni sau rude cu bebeluși sau copii mici, invitați-i la dumneavoastră pentru a vedea cum reacționează și cum interacționează câinele dumneavoastră cu copiii într-un mediu supravegheat.

“Câinele dumneavoastră trebuie să fie întotdeauna ținut în lesă și distanțat în siguranță de copii până când sunteți sigur că pot interacționa în siguranță. Nu lăsați niciodată animalele de companie și copiii împreună nesupravegheați”, continuă ea. “Dacă vi se pare că câinele dumneavoastră pare foarte stresat, speriat, nervos sau că s-ar putea apropia de un copil într-un mod nesigur, ar trebui să consultați un behaviorist veterinar pentru a aborda aceste preocupări.”

Perfecționați antrenamentul câinelui.

Dacă a trecut ceva timp de când câinele dumneavoastră a trecut prin antrenamentul de bază (sau dacă nu a trecut niciodată prin el), merită să vă puneți la punct cu educația sa. Ar trebui să vă asigurați că înțelege indicații precum stai jos, jos, stai, lasă, lasă, lasă, du-te la culcare/la locul tău și așa mai departe, recomandă Jenna Olsen, DVM, consilier veterinar pentru Pawp. De asemenea, ar trebui să exersați perioade scurte de separare – fie din spatele unei porți pentru copii sau într-o ladă – deoarece nu vor mai avea toată atenția dumneavoastră. Olsen spune că, odată ce câinele dvs. răspunde în mod constant la semnalele lor, ridicați miza!”. “Încercați să le exersați în timp ce stați pe un scaun sau vă plimbați în timp ce legănați ceva în brațe!”.

Obișnuiți-vă câinele cu sunetele și mirosurile bebelușilor.

După cum explică Lugones, câinii au un simț al mirosului incredibil, așa că poate fi foarte benefic să le oferiți o “adulmecare” a ceea ce va mirosi noul lor frate sau noua lor soră. “Începeți să folosiți șampoanele, balsamurile, săpunurile, pulberile și detergentul de rufe pentru copii pe dumneavoastră și pe familia dumneavoastră, pe care le veți folosi pe bebelușul dumneavoastră”, spune ea. “Câinele tău se va obișnui cu mirosurile, așa că atunci când va sosi bebelușul tău, va avea deja un miros familiar pentru câinele tău, ceea ce va fi un lucru mai puțin cu care va trebui să se obișnuiască.”

Prezentarea câinelui și a bebelușului unul altuia

Acum că a sosit cel mai nou membru al familiei, felicitări! Și bine ați venit în viața de părinte. Câinele tău ți-a oferit un curs intensiv de îngrijire a unei alte viețuitoare, iar acum este timpul să îi faci cunoștință cu noul lor cel mai bun prieten. Iată cum să o faceți în siguranță:

Lăsați câinele să miroasă mai întâi un obiect pentru copii.

Cu o zi înainte sau în dimineața sosirii dumneavoastră, invitați pe altcineva să vă viziteze casa cu un articol de îmbrăcăminte al bebelușului dumneavoastră. Acesta poate fi tatăl, bunica sau chiar un prieten de încredere. Permiteți-le să vă salute câinele, apoi lăsați-i să miroasă păturica, body-ul sau pălăria. În acest timp, ar trebui să fie curios, dar nu agresiv, spune Olsen.

Salutați-vă câinele așa cum ați face-o în mod normal.

După ce ați născut sau v-ați privit partenera cum naște, veți fi probabil copleșită, epuizată și, bineînțeles, încântată să vă întoarceți acasă. Indiferent de cât de obosită puteți fi, este important să vă întâmpinați câinele cu aceeași dragoste și afecțiune cu care este obișnuit, spune Lugones. Lăsați pe altcineva să țină copilul în brațe și aplecați-vă pentru a vă mângâia cățelul și vorbiți cu el ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat.

Țineți-vă câinele în lesă și mergeți încet.

Când cățelușul este calm după întoarcerea acasă, puneți-l în lesă și așezați-l la doi metri distanță de copil. Apoi, ar trebui să vă așezați și să permiteți cățelului dvs. să vadă copilul. “Dacă reacționează cu curiozitate și fără teamă sau agresivitate, răsplătește-l cu multe laude. Dacă s-au descurcat bine cu alți bebeluși înainte, puteți lăsa încet câinele să se apropie, dar fiți precauți”, spune Lugones.

Odată ce câinele și bebelușul au avut ocazia să se “cunoască” mai bine, cu consecvență, răbdare și supraveghere, vor deveni prieteni în scurt timp.

Add Comment