Cum să oprești câinii de la mestecat distructiv

Este mestecatul un comportament distructiv? Iată cel mai simplu răspuns: Doar dacă câinele dumneavoastră mestecă ceea ce nu trebuie. Așa că dați-i ceva ce este în regulă să mestece.

Mestecatul câinelui dvs. ar putea nu doar să vă distrugă casa și bunurile. Ar putea fi, de asemenea, periculos, deoarece multe obiecte prezintă pericole de sufocare, provoacă blocaje gastrointestinale sau se sparg în bucăți ascuțite care pot răni interiorul cățelului dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, nu ar trebui să vreți să vă opriți câinele să mestece în întregime. Mestecatul cățelului este o parte importantă a procesului de dentiție. Ca adulți, câinii mestecă adesea pentru distracție sau pentru a scăpa de plictiseală. Mestecatul sau ruperea lucrurilor (cum ar fi hârtia) poate fi, de asemenea, un comportament de deplasare – o modalitate de a elibera energia reprimată sau stresul.

Dacă vă asigurați că câinele dvs. mestecă numai lucruri adecvate, veți contribui la menținerea siguranței lui și a bunurilor dvs. Iată câteva moduri în care puteți redirecționa mestecatul câinelui dvs. și să puneți capăt acestui comportament nedorit.

Puppy- și câine-proof casa ta

Ca în cazul oricărui tip de comportament pe care doriți să-l schimbați, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți este să gestionați mediul.

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu “izolarea cățeilor” în casele noastre. Învățăm să punem pantofii în dulap și să punem cățeii în cușcă atunci când nu îi supraveghem în mod activ.

Dar uităm adesea că mulți câini adulți au nevoie de același tip de gestionare pentru a nu avea probleme.

Uitați-vă în jur pentru a vedea dacă există obiecte nesigure care ar putea fi la îndemâna câinelui dumneavoastră. Dacă intenționați să vă lăsați cățelul singur în casă, asigurați-vă că are un spațiu sigur în care să stea, unde nu poate găsi obiecte nepotrivite pe care să le mestece.

Dă-i câinelui tău o jucărie de mestecat în schimb

Dacă câinele dumneavoastră încearcă să mestece un obiect nepotrivit în prezența dumneavoastră, întrerupeți pur și simplu acest comportament și redirecționați-l către o jucărie de mestecat adecvată.

Poate fi util să aveți o jucărie Kong umplută într-o pungă Ziplock în congelator, astfel încât să o puteți produce rapid atunci când este nevoie. Umplerea acesteia cu unt de arahide sau cu dulciuri sigure pentru câini poate ajuta la stimularea câinelui dvs. de a rămâne cu jucăria în locul altor obiecte.

Mulți căței au anumite momente din zi în care sunt mai predispuși să mestece, așa că puteți preveni acest comportament dacă alegeți acest moment al zilei pentru a-i da câinelui un obiect de mestecat aprobat.

Folosiți repelenți și spray-uri cu gust neplăcut

Puteți ține cățeii și câinii adulți departe de anumite obiecte prin utilizarea corecției impersonale, de preferință în cazul în care “mediul” este cel care corectează.

De exemplu, pulverizați obiectele cu spray Bitter Apple sau cu un alt repelent pentru câini pentru a vă ține cățelul departe. Aceste articole sunt sigure pentru câini, dar au un gust și un miros neplăcut.

Dacă ceva este deosebit de neplăcut, câinele va lua cel mai probabil decizia de a nu repeta acel comportament.

Dă-i câinelui tău o mulțime de exercițiu

Exercițiile fizice sunt de o importanță vitală pentru câinii predispuși la mestecat sau la alte comportamente distructive. Un cățel obosit va avea mai puține șanse să aibă energia necesară pentru a provoca probleme.

Exercițiile fizice produc, de asemenea, endorfine, care au un efect calmant. De fapt, aceste endorfine sunt cele care sunt stimulate de mestecat, așa că, dacă câinele dvs. nu face suficientă mișcare, este posibil ca, în mod inconștient, să caute să înlocuiască endorfinele necesare eliberând energia acumulată prin mestecat.

Dacă vă asigurați că animalul dvs. face suficientă mișcare, veți reduce foarte mult plictiseala, anxietatea și comportamentul de căutare a atenției.

Faceți o programare la veterinar

Ocazional, mestecarea sau ruperea lucrurilor poate fi un simptom al unei probleme mai grave, cum ar fi anxietatea de separare. Acest lucru se poate întâmpla atunci când câinii se simt extrem de anxioși în legătură cu faptul că sunt lăsați singuri fără oamenii lor.

Dacă suspectați anxietatea de separare, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să programați o programare la medicul veterinar. Acesta vă poate ajuta să aflați dacă este vorba de anxietate de separare sau de o altă problemă.

Tratamentul pentru anxietatea de separare poate include schimbări în dietă și exerciții fizice, antrenament, medicamente sau o combinație de terapii. Nu este întotdeauna ușor de tratat sau de vindecat și adesea este nevoie de timp pentru a face progrese. Dar abordarea acesteia ar trebui să ajute cu comportamentele distructive de mestecat.

Există și alte afecțiuni medicale care pot determina câinii să se simtă constrânși să mestece. De fapt, pica este o afecțiune în care câinii simt nevoia de a mânca produse nealimentare, iar pica poate fi, de asemenea, un simptom al unor probleme medicale subiacente.

De aceea este atât de important să discutați cu medicul veterinar. Acesta poate diagnostica afecțiunea câinelui dumneavoastră, poate prescrie un tratament și chiar vă poate da sfaturi despre corectarea comportamentelor nedorite.

Fiți blânzi!

Există încă pe piață câteva cărți de dresaj care susțin metode inumane pentru stoparea comportamentelor distructive, cum ar fi aplicarea de bandă adezivă în jurul gurii animalului sau lovirea fizică a câinelui. Inutil să mai spunem că nu există nicio scuză pentru astfel de corecții.

Nu numai că sunt extrem de nedrepte, dar sunt și ineficiente. Folosirea unui management adecvat, de exemplu, închiderea câinelui în cușcă atunci când nu se află sub supravegherea dumneavoastră directă, împreună cu exerciții fizice adecvate, reduce marea majoritate a problemelor de comportament distructiv.

Add Comment