Cum să introduceți un nou pisoi la pisica dvs.

Pisicuțele sunt pur și simplu distractive. Personalitatea lor jucăușă și glumele lor hilare vă vor distra ore întregi. Dar, dacă aveți deja un membru al familiei de feline în locuință, ar trebui să le prezentați unul altuia încet și cu atenție pentru a vă asigura că se vor înțelege în pace pentru tot restul vieții lor. Urmați acești pași simpli pentru a introduce un pisoi la o pisică stabilită.

8 sfaturi de expert pentru a vă ajuta să introduceți un nou pisoi la pisica dvs.

1. Luați în considerare personalitatea pisicilor dumneavoastră.

Înainte de a adăuga un nou pisoi în casa dumneavoastră, luați în considerare personalitatea, vârsta și atitudinea pisicii actuale. Dacă pisica dvs. se află în floarea vârstei și are o personalitate îndrăzneață și sociabilă, s-ar putea să se bucure să aibă un nou coleg de cameră fascinant pe care să-l privească și cu care să se joace. Pe de altă parte, dacă pisica dvs. se ridică în vârstă sau are o atitudine retrasă, adăugarea unui nou pisoi ar putea doar să o facă pe biata pisică să devină anxioasă și stresată. Cele mai multe pisici vor accepta un nou pisoi în timp, dar dacă știți că pisica dvs. se va simți nefericită, poate ar fi bine să vă abțineți de la adoptarea unui nou pisoi.

2. Prezentați mai întâi prin miros.

Începeți introducerea dându-i pisicii dumneavoastră ceva care miroase ca și pisoiul, sfătuiește Zazie Todd, PhD, psiholog social, fondator al popularului blog Companion Animal Psychology și autor al cărții “Wag: The Science of Making Your Dog Happy”. “Arată-i pisicii ceva din așternutul pisoiului”, spune ea. “Apoi, asigurați-vă că vă tratați pisica”. Todd spune că mâncarea ca o asociere pozitivă poate ajuta la construirea legăturii.

Illustration of big white cat meeting a small brown cat
CREDIT: EMMA DARVICK

3. Oferiți pisicilor un spațiu separat la început.

Țineți noul pisoi într-o cameră separată de pisica rezidentă. În acest fel, pot începe să se obișnuiască cu mirosul celuilalt fără a fi nevoiți să se confrunte față în față. Apoi, după câteva zile, puneți pisoiul într-o cutie de transport sau într-o cameră cu o ușă cu plasă, astfel încât să se poată vedea și mirosi unul pe celălalt dintr-un spațiu sigur. Nu vă faceți griji dacă pisica dvs. mai mare șuieră și urlă și fuge (unele pisici pot fi regine ale dramei). În cele din urmă, curiozitatea va învinge și pisica dvs. se va apropia din nou încet de pisoi.

4. Infuzează influențe calmante.

În timpul fazei de introducere, puteți netezi apele folosind un spray cu feromoni pentru a calma ambele pisici. “Există dovezi că feromonii funcționează pentru a ajuta pisicile să se înțeleagă”, spune Todd. Ea recomandă sprayul , care calmează pisicile.

5. Aveți răbdare.

Nu vă grăbiți niciodată să vă prezentați pisoiul pisicii. Pisicile sunt creaturi ale obișnuinței și pot resimți intruziunea unei feline tinere, dar în timp lucrurile se vor rezolva în general. Depinde de tine să rămâi calm și pozitiv și să nu încerci niciodată să forțezi animalele să se întâlnească înainte ca ele să fie pregătite.

6. Hrăniți pisoiul în același timp.

Încercați să vă hrăniți felinele în același timp din fiecare parte a paravanului sau a suportului pentru pisoi. În acest fel, pisica dumneavoastră mai în vârstă va începe să asocieze noul pisoi cu o experiență plăcută.

7. Oferiți pisoiului dumneavoastră propria litieră.

Oferiți întotdeauna noului pisoi propria litieră și propriile boluri pentru apă și mâncare, departe de locul în care pisica actuală ia masa și își face nevoile. Todd spune că pisicuțele și pisicile ar trebui să aibă totul al lor. Dacă fiecare animal are propria sală de mese și baie, există mai puține șanse de dispute.

8. Să știe când să joace rolul de arbitru.

După ce simțiți că pisica dvs. s-a obișnuit cu prezența pisoiului, îi puteți prezenta în aceeași cameră. Doar fiți pregătiți să arbitrați orice potențiale dispute. Dar, de cele mai multe ori, pisica rezidentă fie va șuiera și se va îndepărta, fie va întâmpina pisoiul cu o adulmecare rapidă și apoi îi va ignora existența. Nu uitați, totuși, că pisicuțele pot fi destul de neștiutoare și pot continua să încerce să se joace cu pisica mai în vârstă și chiar să sară pe ea. Dacă se întâmplă acest lucru, redirecționați pisoiul cu o recompensă sau o jucărie și cu încurajări pozitive.

Add Comment