Cum să introduceți pisicile la noii membri ai familiei

Prezentarea pisicii dvs. la alte pisici, câini și noi membri ai familiei nu trebuie să fie o experiență stresantă pentru dvs. sau pentru pisica dvs. Nu vă grăbiți și urmați aceste sfaturi pentru a face ca noile introduceri să fie ușoare și liniștite.

Ajută la introducerea mirosului noilor membri ai gospodăriei pentru pisică înainte de o prezentare completă, spune Zazie Todd, doctor în psihologie socială, fondator al popularului blog Companion Animal Psychology și autor al cărții Wag: The Science of Making Your Dog Happy (Știința de a-ți face câinele fericit). Dacă aduceți acasă un nou copil, de exemplu, Todd recomandă să arătați mai întâi pisicii “ceva care miroase ca noul copil”. Apoi dați-i pisicii dulciuri pentru a crea o asociere pozitivă”. Crearea unei asocieri pozitive cu un nou membru al gospodăriei face ca pisicile să fie mai receptive la schimbare, spune ea.

Cum să introduceți o pisică la un câine

Unele pisici și câini pot deveni cei mai buni prieteni – sau cel puțin se pot tolera în mod pașnic. Relația depinde de cele două animale și de personalitățile lor individuale (combinate cu istoria și genetica), dar există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a începe să formați o anumită familiaritate. 

Faceți cunoștință cu pisica dumneavoastră cu un câine nou, începând cu mirosul, urmat de o întâlnire lentă și supravegheată. Țineți ambele animale în camere separate, unde se pot obișnui cu sunetele și mirosurile celuilalt. După câteva zile, permiteți animalelor dvs. de companie să se vadă unul pe celălalt, punând câinele într-o ladă sau într-un spațiu închis pentru copii și permițând pisicii să aibă libertatea de a investiga noul venit fără a fi copleșită sau urmărită. Apoi, lăsați câinele să umble liber în timp ce pisica este asigurată într-o cameră sigură din apropiere. În cele din urmă, îi puteți lăsa să se întâlnească față în față.

Țineți-vă câinele în lesă, astfel încât să puteți separa rapid animalele de companie în cazul în care lucrurile nu merg bine. Todd recomandă să vă asigurați că pisica dvs. are acces la căi de evacuare, pe verticală (cum ar fi un copac de pisică sau un raft robust) și mai jos (cum ar fi în spatele unei canapele sau al unui dulap), astfel încât să se simtă mai în siguranță. Pe măsură ce învață să coabiteze, nu vă lăsați niciodată animalele de companie libere singure în casă, împreună, atunci când nu sunteți acasă sau fără supraveghere.

Este important să înțelegeți că unii câini nu vor fi niciodată în totalitate de acord cu o pisică în casă. Câinii care au un istoric de urmărire a animalelor mici sau care fac parte dintr-o rasă care tinde să aibă un apetit ridicat pentru pradă pot considera că prezența unei pisici este prea greu de suportat. În acest caz, un partener de casă cu pisică poate să nu fie o opțiune. Asigură-te că te documentezi – și că ai o înțelegere foarte solidă a câinelui tău și dacă va tolera un alt animal mic precum o pisică – înainte de a aduce acasă un prieten felin.

Cum să introduceți două pisici unul la celălalt

Pentru a prezenta două pisici, urmați regulile de bază enumerate mai sus. Alternați care dintre pisici se află într-o cutie sau într-o cameră, astfel încât ambele să aibă posibilitatea de a se mișca și să se simtă mai în siguranță în prezența celuilalt animal. De asemenea, asigurați-vă că le hrăniți separat și oferiți-le o litieră suplimentară pentru a evita orice potențiale încăierări. “Două pisici au nevoie de două din toate”, spune Todd. Așadar, asigurați-vă că vă hrăniți felinele separat, în propriile boluri de mâncare și apă, și că le oferiți o cutie de nisip suplimentară.

Folosiți jucării și dulciuri pentru a ajuta la ameliorarea anxietății, pentru a le ține mintea ocupată și pentru a asocia întâlnirea cu o experiență pozitivă. Unele pisici sunt mult mai acomodate decât altele, iar câteva feline s-ar putea să nu se încălzească niciodată cu adevărat cu colegul lor de cameră blănos. Dar, atâta timp cât relația lor nu include o agitație reală, pisicile dvs. vor găsi adesea modalități de a coexista pașnic.

Familiarizarea pisicii tale cu un nou pisoi sau cățeluș

Multe pisici bătrâne privesc cățeii și pisicuțele active mai mult ca pe niște dăunători decât ca pe niște colegi de cameră drăguți și drăgălași. Începeți introducerea așa cum ați face-o cu o pisică sau un câine adult, dar fiți foarte atenți ca noul animal de companie să nu copleșească, să nu urmărească sau să enerveze pisica bătrână. Acest lucru înseamnă că ar putea fi necesar să țineți în siguranță animalul de companie mai tânăr cel puțin o parte din zi pentru a-i oferi liniște celui mai în vârstă.

Nu lăsați niciodată cățelul să vă fugărească pisica. Acesta este un obicei greu de abandonat odată ce cățelul este mai mare, așa că dresați-vă cățelul din timp, redirecționați-i activitatea dacă scapă de sub control și puneți-l într-o cușcă atunci când nu-i puteți supraveghea activitățile.

Orange cat lays on table and sniffs a baby's head
CREDIT: VICTORIA PENAFIEL / GETTY

Introducerea unei pisici la un nou copil

Aducerea unui nou-născut acasă de la spital este emoționantă. Dar pentru că pisicile sunt creaturi de obicei, s-ar putea să nu fie la fel de încântate ca și dumneavoastră să le fie întreruptă rutina de zgomotul și activitatea suplimentară care apare odată cu un nou-născut. Din fericire, vă puteți ajuta pisica să se adapteze cu puțină pregătire din timp.

Lasă-ți pisica să cerceteze camera copilului cu mult înainte de data nașterii, pentru a-i da timp să se obișnuiască cu mirosurile, priveliștile și sunetele înainte ca bebelușul să vină acasă. De asemenea, este posibil să doriți să puneți înregistrări cu bebeluși care plâng pentru ca animalul dvs. de companie să se obișnuiască cu nivelurile de zgomot schimbătoare care vor ajunge în curând în casa dvs. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că pisica dvs. are o cameră privată a ei unde se poate ascunde în cazul în care bebelușul sau vizitatorii devin copleșitori. Odată ce bebelușul vine acasă, începeți introducerea cu mirosul, oferindu-i o adulmecare a păturicii sau a hainelor bebelușului, apoi oferiți-i o recompensă sau animale de companie, astfel încât pisica dvs. să asocieze bebelușul cu experiențe pozitive.

Puteți lăsa pisica să se prezinte sub supraveghere și, dacă fuge, nu forțați lucrurile. În timp, pisica dvs. se va adapta, mai ales dacă îi acordați atenție suplimentară și îi oferiți dulciuri pentru a ușura tranziția. Majoritatea pisicilor se adaptează în timp, dar dacă pisica dvs. prezintă semne de avertizare de anxietate, șuierături, frică sau, în cel mai rău caz, agresivitate, țineți-o izolată de noul membru al familiei și acordați-i mai mult timp pentru a se adapta la schimbările din familia dvs. în ritmul ei propriu.

Add Comment