Cum pot face ca un câine să aibă încredere în mine?

Câștigarea încrederii unui câine este unul dintre cei mai importanți factori în orice relație dintre un om și un canin. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă întâlniți cu un câine de salvare care ar fi putut fi maltratat înainte sau unul care nu a fost socializat corect.

Dar, folosind sfaturi precum rămânerea calmă atunci când vă întâlniți pentru prima dată cu câinele, respectarea spațiului personal al câinelui și folosirea recompenselor, este posibil să faceți un câine să aibă încredere în dumneavoastră.

Iată câțiva pași de urmat atunci când încerci să faci un câine să aibă încredere în tine.

Rămâi calm

Este imperativ ca, atunci când întâlniți un câine nou, să acționați într-un mod calm și relaxat.

Vorbind cu o voce blândă și folosind mișcări lente și constante, puteți ajuta câinele să se simtă în largul lui și să-i insuflați un sentiment reciproc de calm.

Nu uitați: Nu vă apropiați niciodată de un câine în grabă sau excitat, deoarece acest lucru ar putea să îl enerveze.

Respectați spațiul personal al câinelui

Dacă stați nemișcat și păstrați o distanță rezonabilă, puteți lăsa câinele să decidă dacă dorește sau nu să interacționeze cu dumneavoastră.

Aceasta este o tactică responsabilă, mai ales la început. Nu încercați să forțați câinele să se implice cu dumneavoastră.

Este important să recunoașteți spațiul personal al câinelui. Acest lucru poate însemna să nu înghesuiți câinele. Un metru și jumătate este recomandat ca o distanță respectuoasă de păstrat între dumneavoastră și câine.

De asemenea, dacă întâlnești un câine însoțit de omul său, interacționează mai întâi cu părintele animalului, inclusiv prin contact vizual, și comportă-te ca și cum ai ignora caninul. În acest fel, câinele nu se va simți amenințat.

Coborâți la nivelul lor și folosiți tratamente

Apropiați-vă de câine din lateral și niciodată din față. Aplecați-vă, îngenuncheați sau coborâți-vă astfel încât să fiți la nivelul câinelui înainte de a-l mângâia.

Nu uitați să evitați contactul vizual la acest nivel, care poate fi luat drept o amenințare.

În cele din urmă, utilizarea responsabilă a recompenselor poate ajuta câinele să aibă încredere în dumneavoastră. Permiteți-i caninului să se apropie de dumneavoastră și să ia o recompensă din mâna dumneavoastră, iar apoi întăriți comportamentul bun prin laude.

În cazul în care câinele este cu omul său, trebuie să cereți permisiunea înainte de a-i oferi o recompensă. Ar trebui să vedeți dacă stăpânul său are vreo recompensă aprobată pe care o puteți folosi.

Acest lucru va contribui la crearea unui climat de încredere între dumneavoastră și câine și va ajuta animalul să vă vadă ca pe un prieten și nu ca pe un pericol.

Add Comment