Cum faci câinele vecinului tău să nu mai latre?

În cazul în care câinele vecinului nu se oprește din lătrat, acest lucru poate fi mai mult decât o mică neplăcere. Un câine care latră și care nu vă aparține vă poate perturba somnul, vă poate distruge liniștea sau poate deveni o pacoste care vă provoacă dureri de cap.

Poate chiar să determine câinii să se comporte greșit, deoarece lătratul constant devine o distragere a atenției și s-ar putea ca și cățeii dvs. să simtă nevoia să latre la rândul lor.

Deci, cum faci câinele vecinului să nu mai facă zgomot? Iată câțiva pași pe care ar trebui să îi faceți.

Vorbește cu vecinul tău

În primul rând, este important să nu vă supărați pe câine, oricât de tentant ar fi acest lucru. Câinele este doar un câine și face ceea ce fac câinii.

În schimb, mergeți direct la vecinul dumneavoastră. Este posibil ca acesta să nu fie conștient că există o problemă dacă câinele latră în timp ce ei sunt plecați la serviciu sau plecați din casă. Sau s-ar putea să știe deja că lătratul este o problemă și ar putea încerca să lucreze la acest aspect.

Nu faceți presupuneri sau acuzații și abordați-l după ce ați avut timp să vă liniștiți.

Faceți cunoștință cu vecinul dumneavoastră. Biletele scrise de mână pot fi ignorate și nu conduc la un dialog. Comunicarea problemelor pe care le aveți cu câinele vecinului dvs. este esențială.

În cazul în care descoperiți că sunt părinți de câini noi și nu au prea multă experiență, puteți să le indicați ghiduri de dresaj utile, cum ar fi acesta, sau să le recomandați un dresor local.

Blocați vederea câinelui

Câinii pot lătra dacă sunt teritoriali și simt că vă mutați pe teritoriul lor.

Dacă vă dați seama că câinele vecinului latră de fiecare dată când intrați în curte sau vă apropiați de proprietatea vecinului, probabil că este vorba de un câine teritorial.

O soluție bună pentru acest tip de lătrat este de a bloca vederea câinelui cu un gard, un fel de paravan sau niște tufișuri și copaci. Dacă câinele nu vă poate vedea, este mai puțin probabil să vă considere o amenințare.

Fă-te prieten cu câinele

Câinele ar putea fi încă capabil să vă simtă prezența prin auz sau miros, așa că, dacă lătratul persistă, poate fi timpul să vă prezentați cățelului pentru ca acesta să știe că nu sunteți o amenințare.

Întreabă-ți vecinul dacă poți să-i cunoști câinele și să te împrietenești cu el. Dacă câinele nu vă mai vede ca pe un intrus, s-ar putea să nu mai simtă nevoia să latre atunci când sunteți în preajmă.

De asemenea, este posibil să surprindeți câinele atunci când sunteți în curte pentru că nu ieșiți des acolo. Dacă câinele se sperie de tine, poate vrei să încerci să petreci mai mult timp în curte. În acest fel, nimic nu va părea ieșit din comun pentru câine atunci când sunteți acolo.

Utilizați un fluier sau un emițător de zgomot

Consolidarea pozitivă este cea mai bună metodă de a dresa un câine, dar dacă vecinul dumneavoastră nu ia în serios dresajul, s-ar putea să vă revină sarcina de a corecta comportamentul câinelui care latră.

Un fluier pentru câini produce un zgomot care nu deranjează oamenii și nu le face rău câinilor, dar frecvența ridicată va deranja orice câine care îl poate auzi.

Când câinele vecinului începe să latre, dați o lovitură de fluier. Este posibil ca la început să provoace mai multe lătrate, dar dacă puiul ajunge să asocieze lătratul cu sunetul iritant al fluierului, în cele din urmă s-ar putea să nu mai latre pentru a evita zgomotul.

Există, de asemenea, emițătoare de zgomot de înaltă frecvență pe care le puteți amplasa în exterior. Aceștia vor răspunde la lătrat și vor emite un zgomot asemănător cu fluierul pentru câini. Să sperăm că acest lucru va corecta comportamentul.

Aceste soluții pot funcționa în unele cazuri, dar nu sunt întotdeauna eficiente. Trebuie doar să fiți conștienți că și alți câini care locuiesc în apropiere pot fi deranjați de zgomot, chiar dacă nu ei sunt cei care latră.

Depuneți o plângere privind zgomotul

Dacă nimic altceva nu reușește și vecinul dumneavoastră nu face nicio încercare de a reduce lătratul, ar putea fi momentul să depuneți o plângere pentru zgomot.

Vorbiți cu ceilalți vecini și vedeți dacă și ei sunt la fel de deranjați ca și dumneavoastră de lătrat. Îndemnați-i să depună o plângere similară. Consultați legile locale, deoarece diferite zone au legi diferite care reglementează lătratul câinilor și plângerile privind zgomotul.

Autoritățile de control al animalelor vor fi, de obicei, responsabile pentru aplicarea plângerilor privind zgomotul cauzate de lătratul câinilor. Vecinul dumneavoastră va primi cel mai probabil un avertisment formal, dar dacă zgomotul continuă, ar putea primi o citație.

Apelarea poliției nu este întotdeauna cea mai bună mișcare, deoarece ofițerii au adesea probleme mai mari de care trebuie să se îngrijoreze decât câinii care latră. Cu toate acestea, dacă bănuiți că abuzul sau neglijența cauzează lătratul, trebuie neapărat să implicați autoritățile.

Să sperăm că avertismentele și amenzile îl vor motiva pe vecinul dumneavoastră să rezolve problema. În caz contrar, ar putea fi un moment bun pentru a investi în dopuri pentru urechi sau căști cu anulare a zgomotului.

Add Comment