Cât de des ar trebui să hrănesc cu adevărat pisica mea

Ar trebui ca pisica dvs. să aibă un program de hrănire sau să i se permită să pască toată ziua? Vedeți cât de des ar trebui să vă hrăniți pisica pe măsură ce crește și nevoile ei nutriționale se schimbă.

Aducerea acasă a unui pisoi sau a unei pisici mai în vârstă este întotdeauna emoționantă. Dar grijile legate de hrănire pot fi un pic copleșitoare. Pe măsură ce pisicuța dumneavoastră crește, nevoile sale nutriționale se vor schimba. Așadar, este esențial să stabiliți cât de des trebuie să vă hrăniți pisica. Există câțiva factori principali în ceea ce privește hrănirea de care trebuie să țineți cont, și anume nevoile nutriționale specifice ale pisicii dvs. având în vedere stadiul în care se află și abordarea pe care doriți să o adoptați atunci când îi oferiți hrană. Vestea bună este că dacă vă gândiți acum la frecvența cu care vă hrăniți pisica, puteți contribui la asigurarea unei vieți sănătoase pentru prietena dumneavoastră felină. 

Hrănirea pisicii la diferite vârste și stadii

Obiceiurile de hrănire ale pisicilor se vor schimba pe măsură ce îmbătrânesc. La fel se vor schimba și nevoile lor nutriționale. “Știm că pisicile și pisicile care se reproduc, în special reginele, au nevoi nutritive mai mari decât pisicile adulte la întreținere”, a declarat Cailin Heinze, VMD, MS, DACVN, și Board Certified Veterinary Nutritionist. Dincolo de asta, Heinze a spus că nu există prea multe cercetări care să le spună proprietarilor de animale de companie de ce are nevoie o pisică de un an față de o pisică mult mai în vârstă în ceea ce privește nutrienții. “Există o mulțime de diete pentru pisici senior, dar nu există standarde pe care aceste diete trebuie să fie concepute pentru a le respecta”, spune Heinze. 

Potrivit lui Heinze, este posibil ca pisica dumneavoastră mai în vârstă să beneficieze de o hrană pentru vârstnici, dar și posibil să nu beneficieze. Cel mai bun sfat al ei este să vă amintiți că dieta pisicii dumneavoastră va depinde de specificul animalului și să vă faceți un plan pentru nutrienții de care are nevoie în acea etapă a vieții sale.

Greutatea și problemele de sănătate ale pisicii dvs. vor juca, de asemenea, un rol în determinarea a ceea ce trebuie să mănânce și cât de des trebuie să mănânce. Să cereți îndrumare medicului veterinar, mai ales dacă urmează o dietă terapeutică, este întotdeauna o opțiune sau puteți folosi un calculator de hrană pentru pisici pentru a selecta cea mai bună hrană.

Când și cum îți hrănești pisica contează

De asemenea, trebuie să decideți cum doriți să vă hrăniți pisica. Nu uitați că, odată ce vă decideți asupra unei metode, pisica dvs. se va obișnui cu ea.

Gratuit hrănirea unei pisici 

Dacă simțiți că pisicii dvs. îi este foame tot timpul, puteți lua în considerare hrănirea gratuită. Această metodă îi permite animalului dvs. de companie să mănânce mai multe mese mici pe zi, atunci când decide că îi este foame, deoarece mâncarea stă afară în orice moment – evident, doar hrană uscată, deoarece hrana umedă se poate strica. Dar procedați cu prudență. Hrănirea liberă este mai probabil să ducă la supraalimentare și obezitate, ceea ce, potrivit lui Heinze, ar trebui să fie o preocupare majoră pentru proprietarii de pisici.

De asemenea, hrănirea liberă face dificilă observarea schimbărilor în obiceiurile alimentare ale pisicuței, care pot fi semne de suferință. Dacă vă decideți să urmați această cale, este important să măsurați zilnic cantitatea de hrană pe care o dați pisicii dumneavoastră. Umpleți castronul doar o singură dată pe zi pentru a vă ajuta pisica să învețe să pască în loc să înghită. Dacă alegeți hrănirea liberă, rețineți că poate fi dificil să treceți la hrăniri programate în caz de nevoie.

Hrănirea programată sau la masă a unei pisici

Ați putea opta pentru hrăniri programate, numite uneori hrănire la masă, începând de când pisica dumneavoastră este tânără. Servirea pisoiului (sau a pisicii) cu hrană umedă sau uscată la un anumit moment al zilei este cel mai bun mod de a monitoriza îndeaproape cât de mult mănâncă animalul dvs. de companie. Acest lucru este deosebit de util în cazul gospodăriilor cu mai multe pisici. Cu toate acestea, s-ar putea să vă treziți că felina dumneavoastră cerșește mâncare între mese. Mulți experți spun că un pisoi ar trebui hrănit de până la trei ori pe zi, dar odată ce pisica împlinește un an, hrănirea ei de două ori pe zi este acceptabilă.

Hrănirea combinată a unei pisici

Desigur, puteți alege să vă concentrați pe o combinație a celor două opțiuni de hrănire. Aceasta este o modalitate excelentă de a hrăni pisica cu conserve – de două ori pe zi, la ore fixe – și cu hrană uscată, care este disponibilă în mod liber pe tot parcursul zilei. Aceasta vă permite atât dumneavoastră, cât și pisicuței dumneavoastră să aveți un cuvânt de spus în ceea ce privește momentul și cantitatea de mâncare pe care o mănâncă. În plus, poate fi benefic ca pisica dumneavoastră să mănânce atât hrană umedă, cât și uscată. Heinze spune că pisicile își dezvoltă preferințele alimentare de la o vârstă fragedă, însă pot exista momente mai târziu în viață când trebuie să treacă de la una la alta. Așadar, introducerea atât a hranei umede, cât și a celei uscate este importantă pentru flexibilitate în alimentație. 

Indiferent de metoda pe care o alegeți, este important să amenajați un loc în care pisica dumneavoastră să mănânce în liniște și pace, deoarece felinele preferă să ia masa singure. Iar dacă sunteți o gospodărie cu mai multe pisici, fiecare pisică ar trebui să aibă propriul său loc de mâncare și apă. Puzzle-urile cu mâncare sunt o activitate excelentă pentru a menține timpul mesei distractiv și pentru pisica dumneavoastră, deoarece instinctul lor natural este să muncească pentru hrana lor. Umedă sau uscată, orice hrană rămasă la sfârșitul zilei ar trebui aruncată pentru a vă asigura că felina dvs. se bucură mereu de hrană proaspătă.

Add Comment