Asigurarea pentru animale de companie merită cu adevărat costul?

Asigurarea pentru animale de companie acoperă costurile în cazul în care pisica, câinele sau alt animal de companie iubit are nevoie de îngrijire suplimentară, eventual ca urmare a unui accident sau a unei boli neașteptate. Aceasta ar putea include fixarea unui os rupt după un accident de mașină sau obținerea de tratamente pentru cancer. Unele companii de asigurări pentru animale de companie oferă, de asemenea, o acoperire suplimentară pentru îngrijirea medicală de rutină, tratarea problemelor de comportament sau pentru cheltuielile de îngrijire. Așadar, merită să luați în considerare diferitele polițe disponibile atunci când aduceți pentru prima dată acasă un nou prieten cu patru picioare.

Potrivit North American Pet Health Insurance Association (NAPHIA), “aproape 2,82 milioane de animale de companie au fost asigurate la sfârșitul anului 2019 [și] asigurarea de sănătate pentru animale de companie a crescut cu o rată medie anuală de creștere de 22,1% în ultimii 5 ani”. Deci, dacă te gândești la asigurarea pentru animale de companie, cu siguranță nu ești singur!

Cum funcționează asigurarea pentru animale de companie?

În calitate de părinte al unui animal de companie, veți plăti o primă lunară cuprinsă între 20 și 50 de dolari (în medie) pentru a acoperi orice posibile urgențe în care este implicat animalul dumneavoastră de companie. Polița pe care ați ales-o va descrie ce este acoperit și ce nu este acoperit, precum și cât de mult din aceste costuri medicale vor fi rambursate. După ce ați atins franșiza, furnizorul de asigurări va plăti o parte din cheltuieli.

Ce costuri acoperă asigurarea pentru animale de companie?

Fiecare companie de asigurări pentru animale de companie este diferită și fiecare plan este diferit. Cel mai adesea, asigurarea pentru animale de companie acoperă accidentele, rănile și bolile neașteptate, indiferent dacă câinele dvs. a înghițit ceva ce nu ar fi trebuit să înghită sau dacă curiozitatea a pus stăpânire pe pisica dvs. Polița dumneavoastră de asigurare va compensa costurile de tratare a acestor probleme adesea costisitoare. 

“Asigurarea de sănătate pentru animale de companie este o opțiune excelentă, deoarece le permite părinților de animale de companie să se concentreze pe ceea ce este mai bine pentru sănătatea prietenului lor cu patru picioare”, spune Liz Watson, vicepreședinte al Crum & Forster Pet Insurance Group și furnizor al ASPCA Pet Health Insurance. “Este mai ușor să oferi cea mai bună îngrijire pentru a-ți menține animalul de companie sănătos sau să acoperi serviciile veterinare care pot apărea în urma unei boli sau a unei răniri.” Unele planuri oferă acoperire pentru controale veterinare regulate cu o primă mai mare. În mod obișnuit, companiile de asigurări pentru animale de companie nu acoperă nicio afecțiune preexistentă.

Când are sens să aveți o asigurare pentru animale de companie?

La fel ca orice asigurare, polițele de asigurare pentru animale de companie pot fi un mic joc de noroc – nu este garantat că se va plăti în cele din urmă. Vă oferiți un tampon în cazul în care se întâmplă ceva îngrozitor pe parcurs. Are sens să încheiați o asigurare pentru animale de companie dacă doriți să fiți liniștit că animalul dvs. de companie va avea întotdeauna fondurile necesare pentru a se vindeca. Dacă sunteți genul de persoană care “se așteaptă la neprevăzut”, poate că asigurarea membrului dumneavoastră de familie cu patru picioare este o opțiune bună pentru dumneavoastră. 

De asemenea, ar putea fi util să încheiați o asigurare dacă rasa animalului dumneavoastră de companie este predispusă la anumite afecțiuni; dacă intenționați să adoptați un buldog englez, o rasă cunoscută pentru problemele respiratorii, o asigurare pentru animale de companie ar putea fi o idee bună. Fă-ți temele pentru a vedea dacă câinele sau pisica ta este expus riscului unor boli specifice sau dacă are un istoric familial de probleme de sănătate. Animalele de companie mai în vârstă sunt, de asemenea, mai predispuse la dezvoltarea de noi probleme de sănătate, așa că ar putea fi util să luați în considerare polițele pe măsură ce animalul dumneavoastră îmbătrânește.

În timp ce ar putea fi mai ușor de înțeles de ce un câine – în special unul căruia îi place să alerge și să se joace afară – ar putea avea nevoie de o poliță, valoarea asigurării pentru pisici poate părea mai puțin evidentă. În primul rând, este important să rețineți că costul lunar al asigurării pentru pisici va fi mai mic decât cel pentru câini. Potrivit ValuePenguin, “pentru un plan cu o acoperire decentă, costul mediu al asigurării pentru animale de companie este de aproximativ 25 de dolari pentru pisici. În cele mai multe cazuri, costurile anuale ale unor astfel de planuri vor fi semnificativ mai mici decât o operațiune mare”.

Ipotetic, dacă pisica dumneavoastră ar dezvolta convulsii (ceea ce este cel mai des întâlnit la feline), tratamentul ar putea ajunge la peste 2.000 de dolari. La 25 de dolari pe lună, veți plăti 300 de dolari pe an pentru prima de asigurare. Presupunând că franșiza dvs. este de 500 de dolari, iar nivelul de rambursare este de 80%, veți ajunge să economisiți 900 de dolari pe facturile medicale. Pur și simplu, dacă se întâmplă ceva neașteptat, un plan de asigurare pentru animale de companie v-ar putea salva mii de dolari.

Cum să obțineți cea mai bună ofertă de asigurare pentru animale de companie

Dacă decideți că asigurarea pentru animale de companie este calea potrivită pentru dumneavoastră, este timpul să faceți câteva cercetări pentru a obține cea mai bună ofertă posibilă. Pentru început, ar trebui să vă asigurați animalul de companie cât mai devreme posibil pentru a vă asigura că orice boală care apare este acoperită. Cele mai multe planuri nu acoperă afecțiunile preexistente, ceea ce înseamnă că orice lucru de care a suferit animalul dvs. de companie anterior nu va fi acoperit și va trebui să plătiți din buzunar. Cu cât vă asigurați mai devreme, cu atât mai repede veți ajunge la nivelul deductibilității și veți primi sprijin din partea furnizorului de asigurări.

Puteți, de asemenea, să faceți un mic calcul și să adunați ofertele de la un furnizor pentru a estima costul pe viață și pentru a compara cu alte companii. Obțineți o ofertă de primă lunară în funcție de vârsta animalului dvs. de companie și înmulțiți cu 12 pentru a obține costul anual. Urmați același proces pentru fiecare an din viața animalului dvs. de companie (următorii 10 ani sau cam așa ceva) și adunați toate primele anuale pentru a obține costul total estimat. Încercați același proces cu o altă companie pe care o luați în considerare pentru a vedea care costă cel mai puțin peste program.

Merită o asigurare pentru animale de companie?

Până la urmă, nu există un răspuns clar. Nevoia variază de la o persoană la alta și de la un animal de companie la altul. Dacă puteți încadra o primă de asigurare în bugetul dumneavoastră, poate că merită să riscați (mai ales când vine vorba de urgențe). Liniștea pe care o oferă asigurarea pentru animale de companie poate merita cheltuiala. 

Dacă trebuie să vă străduiți să vă permiteți încă o primă în facturile lunare, ar putea fi necesar să luați în considerare alte opțiuni. Încercați să păstrați un cont de economii special pentru urgențe cu animalul dumneavoastră de companie – contribuiți la acesta cu o “primă” în fiecare lună și cheltuiți acei bani doar pentru facturile veterinare. 

În cea mai mare parte, asigurarea pentru animale de companie este menită să ușureze povara unor afecțiuni mai costisitoare, care sunt mai puțin probabile să se întâmple. Depinde de dvs. să decideți dacă vă pregătiți sau nu pentru posibilitatea unui cost neprevăzut pe parcurs.

Add Comment