9 Sfaturi pentru mutarea cu pisici

Să recunoaștem, majoritatea pisicilor sunt călătoare nefericite. Își iubesc casa și rutina zilnică și pot resimți orice încercare de a le forța să schimbe locul de întâlnire. Și cine le poate învinovăți? La urma urmei, cele mai multe pisici nu pleacă niciodată nicăieri, cu excepția câtorva ori pe an, când vizitează cabinetul veterinar, iar aceasta nu este întotdeauna o aventură distractivă. Așa că nu e de mirare că membrul felinelor din familia ta poate fi mai puțin încântat decât tine de mutarea într-o casă nouă. Pentru a ușura tranziția pentru pisica ta (și pentru tine), iată nouă sfaturi pentru a duce pisica din punctul A în punctul B într-un mod calm și liniștit.

1. Familiarizați pisica cu suportul de călătorie

Dacă pisica dvs. nu este obișnuită cu un transportor de călătorie, pregătiți unul cu câteva săptămâni înainte de mutarea planificată. Lăsați-o pe Kitty să se obișnuiască cu prezența acestuia și faceți din el un loc de refugiu binevenit, umplându-l cu prosoape confortabile, jucării pentru pisici și câteva dulciuri. S-ar putea chiar să doriți să puneți înăuntru bolul de mâncare al pisicii dumneavoastră. Scopul este de a vă face pisica să considere transportatorul ca pe o evadare personală, nu ca pe o închisoare înfricoșătoare. Nu închideți pisica în transportor; lăsați animalul dvs. de companie să intre și să iasă după bunul plac.

2. Găsiți modalități de a vă păstra pisica calmă pe parcursul procesului de mutare

Zazie Todd, doctor în psihologie socială, fondator al popularului blog Companion Animal Psychology și autor al cărții Wag: The Science of Making Your Dog Happy (Știința de a face câinele fericit), recomandă utilizarea unui spray cu feromoni de calmare a pisicilor, conceput pentru a reduce stresul și anxietatea. “Există dovezi că feromonii funcționează”, spune Todd. Ea recomandă Feliway Classic spray pentru a face mai puțin stresantă agitația de a împacheta și călătoria în sine.

3. Alegeți o cameră sigură

Odată ce începe mutarea, ultimul lucru pe care îl doriți este ca pisica dvs. să fugă pe ușă în timp ce mobila și cutiile sunt încărcate. Amenajați un spațiu temporar de siguranță pentru pisica dvs. într-o baie sau dormitor. Adăugați o cutie pentru litieră, boluri pentru apă și hrană și suportul pentru pisici cu care animalul dvs. de companie este acum obișnuit. Țineți ușa închisă cu un bilet care să-i avertizeze pe cei care se ocupă de mutare că înăuntru se află o pisică.

black and white cat peaking out of a moving box
CREDIT: JEFF CUMMINGS

4. Actualizați datele de identificare ale pisicii dvs.

Dacă pisica dvs. nu este microcipată și/sau nu poartă o zgardă cu etichete de identificare, faceți acest lucru înainte de mutare. Nu presupuneți niciodată că pisica dvs. nu va găsi o modalitate de a scăpa când vă așteptați mai puțin. Păstrați la îndemână câteva fotografii recente ale pisicii dvs., în cazul în care trebuie să vă identificați animalul de companie dacă va scăpa de dvs.

5. Mutarea pisicii cu mașina

Evitați să îi dați pisicuței dvs. o masă mare înainte de a pleca în călătorie. Un mic dejun ușor pentru a-i liniști stomacul este tot ce este necesar până când vă opriți pentru noapte. Folosiți o centură de siguranță pentru a asigura transportul pisicii în cazul unor opriri sau viraje bruște. Majoritatea pisicilor se vor descurca fără litieră pentru călătorii mai mici de 6 ore. Dacă aveți de gând să stați în mașină pentru perioade mai lungi, luați cu dumneavoastră o litieră de unică folosință pe care o puteți folosi în mașină sau la hotel.

6. Cazarea la hotel cu pisica ta

Dacă călătoriți în altă parte a țării, găsiți hoteluri care acceptă animale de companie înainte de a pleca, astfel încât dumneavoastră și animalul dumneavoastră de companie să vă puteți odihni liniștiți împreună. Înainte de a da drumul pisicii într-o cameră de hotel, căutați orice loc în care pisica dvs. s-ar putea ascunde odată ce îi dați drumul din transportor (gândiți-vă la gurile de aerisire deschise pentru căldură sau la arcuri de cutie deschise).

7. Călătoria cu mai multe pisici

Aceleași metode descrise pentru un singur animal de companie sunt valabile și pentru mai multe pisici. Dacă pisicile dvs. sunt prietene bune, ele pot călători acolo unde se pot consola reciproc. Dacă le place spațiul lor personal, vor fi necesare transportoare separate.

8. Fiți răbdător cu pisica dumneavoastră călătoare

Chiar și cea mai iubitoare și calmă pisicuță poate deveni vocală atunci când porniți la drum. Majoritatea pisicilor se vor calma odată ce se vor obișnui cu călătoria și este posibil să se culce. Rămâneți calm și așteptați. În calitate de proprietar de pisici, știți deja acest lucru: să-i spuneți pisicii dvs. să nu mai facă ceva nu va funcționa.

9. Introduceți pisica într-o casă nouă

Când ajungeți la noua locuință, plasați pisica într-o cameră închisă, unde va fi în siguranță în timp ce mobila și cutiile sunt mutate. Nu vă lăsați niciodată pisica liberă într-o casă mare și goală. Începeți într-o cameră mică și, treptat, în decurs de o săptămână sau cam așa ceva, oferiți-i animalului dumneavoastră de companie mai multă libertate de explorare până când se simte confortabil să cutreiere întreaga casă.

Add Comment