7 consumabile esențiale pe care să le obții înainte de a adopta o pisică

Excelent, v-ați decis să vă măriți familia și să adoptați o pisică. Poate că este prima dată, poate că nu. Oricum ar fi, va trebui să bifezi câteva elemente de pe o listă de verificare a lucrurilor esențiale pentru pisici înainte de a te apuca să le înveți trucurile lor demne de Instagram sau scalele și arpegii.

Am vorbit cu Brett Kruger, managerul echipei de feline de la adăpostul Indyhumane din Indianapolis, pentru a obține sfatul unui profesionist cu privire la echipamentul de care aveți cu adevărat nevoie atunci când aduceți acasă un nou membru al familiei de feline. Vedeți aceste șapte lucruri esențiale mai jos.

1. Transportator pentru pisici

Veți avea nevoie de unul pentru a vă lua pisica acasă după ce o adoptați, iar Kruger recomandă un transportor cu încărcare prin partea superioară. Acest tip de transport vă permite să deschideți acoperișul, să vă luați pisica și să o puneți înăuntru. Este mai ușor decât să încerci să o convingi să intre în transportor printr-o ușă. Unele pisici nu vor dori să o facă și se vor zbate în timp ce încercați să le strecurați înăuntru. 

Dacă aveți deja un transportator cu o ușă tradițională care se deschide, există o soluție simplă. Când sunteți gata să vă încărcați pisica, așezați transportatorul la capătul său, astfel încât ușa să fie orientată spre tavan, spune Kruger. 

2. Cutii pentru litieră

Nu se poate evita: Noua ta pisică va avea nevoie de un loc unde să facă pipi și caca. Numărul de cutii pentru litieră pe care va trebui să le oferiți depinde de casa dvs. și de câte pisici aveți, spune Kruger. 

Veți avea nevoie de o cutie de gunoi pentru fiecare pisică, plus una suplimentară, spune ea. Două pisici, de exemplu, înseamnă trei cutii de gunoi. De asemenea, veți avea nevoie de cel puțin una pentru fiecare etaj al casei, iar acestea trebuie să fie separate, nu una lângă alta. 

În ceea ce privește cutiile în sine, puteți cumpăra cu siguranță o tavă de gunoi tradițională aproape oriunde se vând produse pentru animale de companie. Dar Kruger sugerează să cumpărați o cadă mare de plastic și să tăiați o intrare pentru pisică. Aceste pubele sunt suficient de adânci pentru a păstra litiera, chiar și atunci când pisica dvs. aruncă litiera în jurul ei în timp ce își îngroapă rahatul. Kruger spune că capacul cutiei trebuie să fie închis, deoarece pisicile vor să poată vedea tot ce le iese în cale în timp ce își fac nevoile. 

Cutiile de gunoi, indiferent de stil, trebuie să fie de cel puțin 1,5 ori mai lungi decât pisica dumneavoastră, oferindu-i suficient spațiu pentru a se întoarce. 

Rudele sălbatice ale pisicilor merg la toaletă în locuri nisipoase, așa că litiera cu particule mici și fără parfum este cea mai bună soluție, spune Kruger. În timp ce o marcă parfumată ar putea fi atrăgătoare, aceasta poate copleși unele pisici, spune ea. 

3. Boluri pentru mâncare și apă

Unor pisici nu le place să aibă mâncarea și apa chiar lângă ele, așa că Kruger sugerează să le separați substanțial. Tipul de boluri depinde de preferințele proprietarului și ale pisicii, dar ea recomandă un bol cu fântână cu apă, atâta timp cât proprietarul este de acord să plătească puțin mai mult și să facă o curățenie suplimentară. 

În sălbăticie, felinele știu că apa curgătoare este de obicei mai sigură pentru a bea, iar o fântână imită un pârâu sau un râu. “Și pisicile au această prejudecată”, spune Kruger. “Multe dintre ele preferă apa curentă”. 

4. Copaci pentru pisici, scărpinătoare, jucării

Pisicilor le place să aibă un loc înalt și sigur în care să se așeze și să privească lumea de sub ele. Intră în joc copacii pentru pisici. Kruger spune că proprietarii ar trebui să găsească unul care să fie înalt și robust. În caz contrar, pisica va găsi un alt loc la înălțime unde să se cațere și să se așeze. Cum ar fi dulapurile din bucătărie! 

O altă activitate instinctivă a pisicilor este zgârierea. Veți dori să îi oferiți noului dvs. animal de companie un loc acceptabil pentru a face acest lucru. Cum ar fi un scărpinător pentru pisici. Kruger spune că majoritatea pisicilor preferă cele înalte, de aproximativ 1,5 metri sau mai înalte, deoarece le place să se întindă cu adevărat și să-și înfunde ghearele. “Este un fel de yoga pentru pisici”, spune ea. 

Atât pentru copac, cât și pentru zgârietor, Kruger spune că trebuie să le amplasezi în zonele pe care pisica ta le frecventează, astfel încât să le folosească. Dacă sunt plasate într-o cameră pe care tu sau pisica ta nu o accesați prea des, nu vor fi folosite, iar pisica ta s-ar putea să se orienteze spre altceva, cum ar fi canapeaua.

În ceea ce privește alte jucării, încercați o varietate: mingi, jucării de tachinare, jucării cu iarbă pentru pisici și obiecte de uz casnic asortate (sfoară, panglici, o cutie). Dar cel mai important lucru este să vă jucați cu pisica dumneavoastră. O dată sau de două ori pe zi, așezați-vă la masă pentru joacă. Acest lucru ajută pisicile să se lege de dumneavoastră și le socializează.

Kruger spune că este o idee bună să cumpărați o jucărie de tip baghetă (sau undiță). Obiectul de la capătul firului este amuzant de prins și vă va ajuta să vă asigurați că pisica sau pisoiul dvs. nu consideră mâna dvs. ca pe o jucărie. 

“Este o modalitate excelentă, mai ales pentru pisicile tinere, de a-și consuma energia”, spune Kruger. 

Ea adaugă că pentru a găsi jucăriile potrivite pentru pisica ta trebuie mai ales să “simți cum se simte pisica ta”. S-ar putea să prefere jucării care sunt mult mai mici decât ea, așa cum este prada pentru strămoșii săi sălbatici. Pisicile timide pot prefera panglicile. 

5. Paturi pentru pisici

Când vine vorba de alegerea locului potrivit pentru pisica ta, Kruger recomandă paturile închise pentru pisici, deoarece pisicilor le place să fie înconjurate atunci când dorm. De asemenea, acestea servesc ca ascunzători bune. “Uneori arată ca un cubuleț de fleece”, spune ea.

Pisicile ar putea fi puțin temperamentale în privința paturilor lor, putând să respingă un pat moale și pufos pentru o cutie de carton frumoasă. Urmăriți comportamentul pisicii dvs. pentru a vă ajuta să alegeți patul care i-ar putea plăcea. De exemplu, dacă pisicii dvs. îi place să se ghemuiască în somn, un pat rotund ar putea funcționa. O saltea ar putea fi cea mai bună opțiune dacă pisicii dvs. îi place să se întindă. 

În ceea ce privește locația, căutați locul în care pisicii dvs. îi place să doarmă. Acela ar putea fi cel mai bun loc pentru noul pat, dar nu există nicio garanție că îl va folosi.    

6. Coliere

Chiar dacă pisica ta își petrece cea mai mare parte sau tot timpul în interior, ar trebui să poarte o zgardă, spune American Humane, o organizație non-profit care se angajează să asigure siguranța și bunăstarea animalelor. Cu o zgardă, etichetele de identificare și microcipul care o însoțesc, sunteți acoperit în cazul în care pisica dvs. evadează cumva sau iese afară. Apoi, un străin care trece prin zonă nu o va confunda cu un animal vagabond.

Cel mai bine este să îi luați pisicii dvs. o zgardă de tip breakaway, una care se va desface dacă se aplică o forță suficientă. În acest fel, dacă zgarda pisicii dvs. se prinde într-un gard sau un tufiș, pisica dvs. nu rămâne blocată acolo.

7. Alimente

Association of American Feed Control Officials (AAFCO) recomandă să alegeți o hrană destinată etapei de viață a pisicii dumneavoastră. Un pisoi, de exemplu, are nevoie de nutrienți diferiți față de o pisică adultă. Asigurați-vă că cercetați potențialele opțiuni înainte de a cumpăra; vizitați site-urile producătorilor de hrană pentru a obține informațiile de care aveți nevoie. La fel ca în cazul a orice altceva care implică pisica dumneavoastră, consultați-vă în privința hranei și cu medicul veterinar. 

Kruger spune că noii proprietari ar trebui să întrebe adăpostul sau salvarea pisicii ce fel de mâncare a mâncat aceasta. Mâncarea uscată poate fi mai ușor de hrănit pisicile, în timp ce mâncarea conservată este o modalitate prin care pisicile pot primi mai multă apă. Dacă aveți timp, împărțirea între hrana uscată și cea conservată pe parcursul unei zile sau al unei săptămâni ar putea fi o idee bună. 

Cel mai important lucru, însă, este că pisicile mănâncă, spune ea. Dacă îi place doar un singur tip de mâncare, este în regulă. Nu vă împotriviți.  

“Nu vă lăsați blocați în ideea “Aceasta este cea mai bună mâncare pentru pisica mea””, spune Kruger. Cea mai bună este o hrană nutritivă, adecvată vârstei, pe care o va mânca pisica dumneavoastră.

Add Comment