6 Sfaturi pentru a redirecționa zgârierea pisicii și pentru a vă salva canapeaua

Toată lumea iubește pisicile. Micile lor nasuri triunghiulare, mustățile delicate și degetele de la picioare le fac irezistibile… dar tendința lor de a zgâria mobila este mult mai puțin drăguță. Și, deși zgârierea este un comportament natural al pisicilor pe care nu ar trebui să-l descurajați prin mustrări aspre sau prin declavare, nu trebuie să vă resemnați la o soartă de tapițerie sfâșiată. Există mai multe modalități de a redirecționa tendințele distructive ale prietenului tău felin, începând cu înțelegerea motivului pentru care o face în primul rând.

În primul rând, înțelegeți de ce pisica dumneavoastră zgârie

Medicii veterinari și experții în sănătatea animalelor de companie spun că pisicile au tendința de a-și îndoi ghearele din câteva motive (nu doar pentru a vă sfâșia canapeaua!). Iată de ce este posibil ca pisica ta să zgârie mobila:

  •  Este o formă de exercițiu și de întindere. Pur și simplu este o senzație plăcută!
  •  Este stimulativ din punct de vedere mental și poate reduce stresul.
  •  Îi menține unghiile ascuțite.
  •  Își marchează teritoriul, datorită glandelor olfactive din labele sale.

Cheia pentru a vă salva mobila este de a redirecționa pisica spre locurile potrivite pentru zgârieturi.

1. Acoperire

Dacă pisica dvs. are o relație de dragoste cu un anumit otoman care se apropie de abuz, o modalitate ușoară de a-i ține labele departe este să acoperiți locul cu o pătură sau un prosop vechi. În acest fel, dacă zgârie, pătura va fi cea mai afectată.

Dacă nu puteți folosi o pătură, încercați să înfășurați o folie de aluminiu sau o bandă adezivă pe suprafața pe care încercați să o protejați.

2. Țineți-o la distanță cu spray

Cumpărați un spray pentru pisici, stropiți bine mobilierul și vedeți dacă vă ține felina departe.

3. Oferiți-i alte locuri unde să se scarpine

Așezați un zgârietor pentru pisici (sau două) lângă locul ei preferat de tocat. Ea ar trebui să aibă mai multe locuri acasă pentru a-și întinde și ascuți ghearele.

Ar putea fi nevoie de câteva experimente pentru a vedea ce îi place pisicii dumneavoastră să zgârie. Scratchers pot fi orizontale, verticale sau înclinate și pot fi realizate din multe materiale diferite. S-ar putea să dureze ceva timp până să găsești unul de care pisica ta să se îndrăgostească.

4. Țineți-o ocupată

Deoarece s-ar putea să se scarpine pentru stimulare mentală, salvarea mobilierului ar putea fi la fel de simplă ca și cum i-ai oferi jucării. Jucăriile interactive pentru pisici o vor ține ocupată și o vor distra, iar joaca zilnică cu omul ei preferat (adică tu!) o va ajuta și mai mult.

5. Taie-i unghiile

Pe măsură ce o învățați ce să nu zgârie, dacă îi tăiați unghiile scurt, veți reduce orice deteriorare a decorului.

6. Rămâi sensibil la lăbuțe

Folosiți întotdeauna întăriri pozitive cu pisicuța dumneavoastră și nu țipați niciodată și nu stropiți-o cu apă. Împrăștieți iarbă pentru pisici pe zgârietori și pe copacii pentru pisici, astfel încât să fie încurajată să se zgârie pe ei – și nu pe cea mai nouă achiziție IKEA.

Add Comment