5 Tulburări de alimentație care pot afecta câinii

În timp ce tulburările alimentare sunt bine cunoscute la oameni, nu mulți oameni știu despre tulburările alimentare care afectează câinii.

Animalele au diferite motive pentru a avea obiceiuri alimentare neobișnuite, dar acestea pot fi la fel de îngrijorătoare pentru părinții îngrijorați.

Iată cinci tulburări de alimentație care pot afecta câinii.

1. Supraalimentarea

Câinii care mănâncă prea mult se confruntă cu riscul de obezitate și cu complicațiile care apar odată cu supraponderabilitatea, inclusiv stresul articular, boli de inimă, boli de ficat și probleme renale. Supraalimentarea este, de obicei, o problemă de hrănire pentru câini, ceea ce înseamnă că mâncarea este prea ușor disponibilă ori de câte ori o doresc.

Mulți părinți de animale de companie presupun că un câine care cerșește înseamnă că îi este foame, dar majoritatea câinilor sunt mâncători oportuniști. Ei vor mânca ceea ce pot oricând pot obține, indiferent dacă sunt sătui sau nu.

Acesta este un comportament canin normal, ceea ce înseamnă că tu, în calitate de părinte al animalului de companie, trebuie să reglementezi cât de multă mâncare are voie să mănânce câinele tău.

Cu toate acestea, supraalimentarea nu este întotdeauna cauzată de oamenii unui câine. Bolile hormonale, cum ar fi hipotiroidismul sau boala Cushing, pot cauza creșterea în greutate. O încetinire a metabolismului pe măsură ce un câine îmbătrânește poate fi, de asemenea, o cauză.

Anumite rase sunt, de asemenea, mai predispuse la creșterea în greutate. În aceste circumstanțe, dieta trebuie ajustată astfel încât câinii să nu mănânce prea mult și să nu ia prea mult în greutate.

Chiar dacă mănâncă aceeași cantitate ca înainte de apariția bolii, mănâncă la fel de mult ca alți câini de altă rasă sau mănâncă la fel de mult ca atunci când erau tineri, poate fi vorba de supraalimentare.

2. Subalimentarea sau anorexia

Nu este neobișnuit ca un câine să sară peste o masă din când în când. Dar atunci când câinii nu mai mănâncă în întregime, pot suferi consecințe grave.

Anorexia la câini poate duce la simptome precum durere, febră, icter, dificultăți de respirație, plămâni și bătăi ale inimii slabe, distensie a abdomenului și modificări ale dimensiunii organelor.

Există multe cauze pentru subalimentarea la câini și poate fi unul dintre primii indicatori de boală. Consultați un medic veterinar dacă câinele dumneavoastră nu mai mănâncă. Bolile care afectează sistemele autoimun, respirator, gastrointestinal, osos, endocrin sau neurologic pot duce la pierderea poftei de mâncare din cauza durerii sau a obstrucției.

Alimentația insuficientă poate fi cauzată și de îmbătrânire, probleme cardiace, medicamente, ingestia de substanțe toxice sau creșteri anormale.

Este posibil ca problema să nu fie de natură fizică, ci mai degrabă psihologică, apărută atunci când câinele dumneavoastră experimentează o schimbare de mediu sau o rutină zilnică diferită. Anxietatea de separare poate determina, de asemenea, ca un câine să refuze să mănânce.

Stresul, depresia sau lipsa de activitate fizică pot duce la anorexie la câini. Chiar și faptul că câinele dvs. este doar un mâncător deosebit de pretențios poate provoca un refuz de a mânca.

Deoarece cauzele subalimentației sunt atât de diverse, este important să consultați medicul veterinar și să efectuați teste. Probabil că va trebui să faceți unele schimbări în alimentație, iar dacă problema devine gravă, câinele dumneavoastră ar putea avea nevoie de o perfuzie pentru o perioadă de timp.

3. Mâncatul de fecale sau coprofagia

Câinii pot mânca fecale din mai multe motive. Cunoscut sub numele de coprofagie, comportamentul de a mânca fecale poate fi periculos. Parvo, giardia, viermii și o serie de bacterii și alți paraziți pot fi prezenți în fecalele câinilor și ale altor animale.

Acest obicei este destul de frecvent la câini, iar cauza poate fi greu de identificat. Este, de asemenea, un obicei greu de abandonat, așa că curățarea rapidă după câinele dumneavoastră și evitarea deșeurilor altor câini și animale în timpul plimbărilor sunt pași importanți de urmat.

Un câine ar putea mânca fecale ca mijloc de a aduna informații. Prin detectarea compoziției chimice cu ajutorul organului său vomeronasal sensibil și căutător de mirosuri, un câine poate afla, printre altele, ce animal a lăsat fecalele, feromonii și dieta acestuia.

Uneori, câinii răspund la o programare instinctivă de a păstra lucrurile curate. Câinii femele din sălbăticie pot mânca rahat pentru a evita să atragă prădătorii la puii lor. Același lucru se poate întâmpla în cazul mai multor câini din gospodărie, câinele supus mâncând fecalele unui câine dominant.

Dacă vă pedepsiți câinele pentru că face caca în casă, acesta poate dezvolta obiceiul de a mânca dovezile pentru a evita pedeapsa.

Uneori, cățeii mănâncă rahat ca să afle dacă ceea ce mănâncă este sau nu mâncare. Cei mai mulți renunță la acest obicei la vârsta adultă, dar unii trebuie reeducați.

Câinii cu o nutriție deficitară pot încerca să își recicleze deșeurile pentru a ajuta la absorbția nutrienților pe care nu i-au primit prima dată.

Rahatul pisicilor este bogat în proteine din cauza dietei lor de feline, iar câinii pot fi atrași de el din această cauză.

Paraziții sau problemele pancreatice pot provoca coprofagie. Sau câinii ar putea pur și simplu să mănânce rahat pentru a căuta atenție.

Pentru că există atât de multe cauze, este important să vă consultați medicul veterinar dacă câinele dumneavoastră consumă fecale și să găsiți posibile soluții.

4. Batjocura

Scoffing sau bolting alimente este atunci când un câine mănâncă alimente prea repede, de multe ori fără prea mult de mestecat. Acest lucru poate duce la sufocare sau la probleme gastrointestinale, cum ar fi vărsături, torsiune gastrică sau balonare.

Râsul poate duce, de asemenea, la probleme comportamentale. Dacă câinele dumneavoastră crede că i se poate lua sursa de hrană, poate reacționa cu agresivitate atunci când un om sau un alt câine se apropie în timp ce mănâncă.

Râsul poate fi un comportament care se prelungește de la vârsta de cățeluș la cea de adult. Atunci când puii alăptează, ei pot simți că trebuie să concureze cu colegii lor de iesle pentru resurse.

Pe măsură ce acest model de comportament se dezvoltă, poate rămâne prezent mai ales în cazul câinilor adulți care trăiesc cu alte animale în casă. Dar poate apărea și la câinii care sunt singurul animal din gospodărie.

Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi paraziții, pot afecta capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive, sau o hrană inadecvată din punct de vedere nutrițional poate, de asemenea, să determine câinele să se simtă mai înfometat decât de obicei și să înceapă să înghită mâncare.

Mergeți la medicul veterinar dacă este vorba de o noutate. Medicul veterinar poate efectua teste pentru paraziți sau poate recomanda schimbări în alimentație. Dacă acest comportament este un tipar, asigurați-vă că câinele dvs. mănâncă într-un loc în care nu simte că trebuie să concureze pentru hrană, departe de alte animale sau de orice altceva care ar putea să le ia sursa de hrană.

Există mai multe boluri de hrănire care sunt menite să încetinească câinii, astfel încât aceștia trebuie să muncească pentru a-și obține hrana. Acestea conțin adesea butoane în partea de jos pe care câinele trebuie să le ocolească pentru a ajunge la mâncare, forțându-l să mănânce încet.

De asemenea, puteți încerca să hrăniți câinele cu mâna sau să îi serviți cantități mici de hrană la un moment dat, mai degrabă decât un castron plin dintr-o dată.

5. Pica

Pica este consumul de obiecte care nu sunt destinate a fi surse de hrană. Poate fi vorba de orice, de la bumbac la obiecte metalice sau pietre. Orice.

Pica poate duce la sufocare și la o serie de probleme gastrointestinale, inclusiv blocaje care pot fi fatale dacă nu sunt tratate. Cauzele fizice ale picajului pot fi destul de grave și includ leziuni cerebrale, probleme pancreatice sau anomalii ale sistemului circulator.

Ar trebui să mergeți la veterinar pentru a exclude aceste probleme. Alte cauze sunt mai mult psihologice și necesită modificarea comportamentului.

Stresul și anxietatea de separare pot duce la comportamente neobișnuite, cum ar fi pica, la fel ca și plictiseala sau singurătatea. Unii câini găsesc că este stimulant din punct de vedere fizic și mental să mestece.

Câinii stresați sau frustrați pot dezvolta tulburări compulsive care se manifestă prin comportamente precum pica. Este important să vă asigurați că câinele dvs. face suficient exercițiu și stimulare mentală pe parcursul zilei. Un câine obosit este un câine fericit.

Pica poate fi un comportament de căutare a atenției. Dacă vă supărați pe câinele dumneavoastră pentru că mănâncă lucruri, este posibil ca acesta să caute orice reacție din partea dumneavoastră. Chiar și atenția proastă este un fel de atenție.

De asemenea, câinii pot înghiți obiecte ca o formă de competiție. De exemplu, dacă aveți tendința de a smulge obiectele din gura câinelui dumneavoastră, acesta poate înghiți doar pentru a vă împiedica să luați obiectul.

Asigură-te că câinele tău este stimulat mental și fizic. Îndepărtați stimulii care îi provoacă stres din mediul înconjurător. Antrenați-vă câinele să arunce obiectele la comandă. Tratați anxietatea de separare.

Toate acestea sunt sarcini care sunt mai ușor de spus decât de făcut și necesită timp. Cea mai bună idee este să consultați un behaviorist profesionist sau medicul veterinar care vă poate ajuta să vă ocupați de pica și de cauzele care stau la baza acesteia.

Add Comment