5 motive pentru care antrenamentul câinelui face viața mai bună

Există o mulțime de motive pentru care dresajul vă va face viața – și pe cea a câinelui dumneavoastră – mai bună. Dresajul câinilor ajută la construirea unei relații pozitive între voi doi și ajută la asigurarea siguranței animalului dumneavoastră de companie. Deși există o mare varietate de metode și tehnici de dresaj, toți dresorii profesioniști sunt de acord că antrenarea câinelui dumneavoastră pentru o varietate de situații este un lucru pozitiv pentru amândoi. Iată cinci motive pentru care dresajul câinelui va îmbunătăți viața câinelui tău (și a ta, de asemenea!).

1. Antrenamentul vă îmbunătățește relația

Zazie Todd, PhD și autor al cărții Wag: The Science of Making Your Dog Happy (Știința de a-ți face câinele fericit), susține întărirea pozitivă ca fiind cea mai bună modalitate de a crea o relație bună cu câinele tău. 

“Întărirea pozitivă vă va ajuta să vă învățați câinele comportamentele care vă plac”, spune ea. Gândiți-vă la asta. V-ați dori un prieten care să vă complimenteze sau să vă insulte? Bineînțeles, pozitiv este calea de urmat. “Există o mulțime de informații despre dresaj care sunt foarte demodate și foarte învechite”, spune ea. Și asta înseamnă pedepse, cum ar fi țipatul la câinele tău. Todd citează studii care indică faptul că metodele de dresaj agresive, bazate pe pedepse, pot duce la probleme de comportament pentru câini.

Todd recomandă construirea încrederii prin recompense. “Metodele bazate pe recompense sunt cele mai bune”, spune ea. Metodele pozitive de dresaj includ oferirea de recompense, mângâieri și timp de joacă. Dar nu subestimați puterea unui tratament bun. “Laudele nu înseamnă nimic dacă nu sunt urmate de o recompensă”, spune ea. “Câinilor le place să muncească pentru mâncare”. Recompensele motivează un câine pentru un comportament bun. Acest lucru vă permite să creați o relație cu câinele dumneavoastră bazată pe respect și prietenie, mai degrabă decât pe frică.

2. Instruirea creează colegul de cameră de vis

Îți amintești de colega de cameră din facultate care își lăsa vasele în chiuvetă? Ei bine, un câine neantrenat va lăsa mai mult decât vase în jur. Da, va face pipi și caca pe covorul tău preferat. Dresajul casei vă ajută câinele să înțeleagă că trebuie să iasă afară pentru a-și face nevoile. Antrenarea cățelului/câinelui dvs. pentru a merge la toaletă afară va face din animalul dvs. de companie un coleg de cameră mai bun (și mai curat). 

Școala de medicină veterinară Cummings School of Veterinary Medicine de la Universitatea Tufts recomandă să vă scoateți cățelul/cățelul afară pentru a-și face nevoile după un program stabilit în funcție de vârsta acestuia. Cățeii pot avea nevoie de o vizită afară la fiecare una până la patru ore, atunci când sunt treji și activi. Câinii adulți pot rezista, de obicei, fără o pauză de oliță timp de șase până la opt ore în timpul zilei și de opt până la 10 ore peste noapte.

Apropo de colegele de cameră, este bine să ai una care se simte bine să petreacă timp în propriul spațiu atunci când situația o cere. De asemenea, dresarea câinelui în cușcă îi va oferi animalului dvs. de companie un refugiu sigur și privat în care se poate simți confortabil. Întăririle pozitive, cum ar fi recompensele, o pătură confortabilă (și mai multe recompense!) vă vor ajuta să vă învățați câinele să se bucure de cușca sa.

3. Dresajul asigură siguranța câinelui dumneavoastră

Câinele dvs. nu trebuie să fie capabil să dea mâna, să se rostogolească (sau să se plimbe cu Roomba prin casă pentru canalul dvs. de pe YouTube), dar trebuie să stăpânească câteva comenzi vocale de bază pentru a fi bine educat și în siguranță. 

“Veniți” este prima poruncă pentru a învăța. Să vă faceți câinele să se întoarcă la dvs. (numită “rechemare”) este importantă dacă câinele dvs. a scăpat de lesă sau a evadat din casă sau din curte. “Șezi” este o poruncă importantă pentru ca câinele dumneavoastră să nu fugă pe ușă atunci când o deschideți pentru vizitatori. Todd sugerează, de asemenea, că “Lasă-l” sau “Aruncă-l” sunt comenzi de dresaj importante care vă vor ajuta să vă păstrați animalul în siguranță. “Dacă câinele tău dă peste ceva ce nu ar trebui să mănânce, o comandă care îl oprește îl va ține în siguranță”, spune ea.

4. Antrenamentul face plimbările împreună distractive

Dacă ați văzut vreodată un proprietar târât ca un schior nautic reticent în spatele labradorului său auriu, puteți vedea beneficiile antrenamentului controlat în lesă. Tu și câinele tău ar trebui să vă plimbați împreună; câinele tău nu ar trebui să te plimbe pe tine. Dresajul în lesă face ca plimbările cu câinele dumneavoastră să fie o experiență distractivă pentru amândoi. Dar mersul la capătul unei lese nu este un lucru pe care un câine va ști în mod natural să îl facă. Dresându-vă câinele să meargă alături de dvs. (numit “heeling”), mai degrabă decât să se tragă în fața dvs., va ajuta ca plimbările împreună să fie mai satisfăcătoare.

5. Dresajul îl ajută pe câinele dumneavoastră să devină mai încrezător

Dresajul prin socializare face ca animalul dumneavoastră de companie să fie prietenos cu alți câini, copii și adulți. Animal Humane Society recomandă să vă expuneți animalul de companie la oameni, situații și câini noi, pentru a-l face să fie mai echilibrat. “Socializarea câinelui dvs. în perioada de cățelușie și adolescență este una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că va deveni un adult prietenos și încrezător”, spune organizația.

Add Comment