4 Sfaturi de siguranță de care să țineți cont în preajma câinilor și a bebelușilor

Nimic nu este mai frumos decât să vezi cum copiii pe care îi iubești se îndrăgostesc și ei unul de celălalt. Pe măsură ce câinele și bebelușul dvs. ajung să se cunoască unul pe celălalt, aceste sfaturi de siguranță îi vor menține pe amândoi în siguranță și le vor hrăni relația, creând o legătură îndrăgită și durabilă.

1. Amenajați camera copilului cât mai curând posibil.

Prin amenajarea camerei de copii mai devreme decât mai târziu, îi dați câinelui timp să se adapteze și să exploreze această nouă cameră a casei. În timp ce sunteți aici, încercați să treceți prin mișcările de îngrijire a unui bebeluș, inclusiv să vorbiți cu el, să jucați un sunet de “plâns” și un aparat de sunet, și așa mai departe. “Exersând, câinele dumneavoastră ar trebui să accepte aranjamentul, precum și faptul că intrați și ieșiți din camera copilului cu mult înainte ca bebelușul să vină acasă”, spune Michelle Lugones, DVM, medic veterinar la Best Friends Animal Society.

De asemenea, în această perioadă, ar trebui să îi prezentați câinelui lucrurile copilului și să îi stabiliți limite, recomandă medicul veterinar Marty Goldstein, DVM. Dacă intenționați să aveți o poartă pentru bebeluși pentru a bloca câinele să intre în camera copilului, ar trebui să începeți să practicați această cameră interzisă cu câteva luni înainte de sosirea bebelușului, de asemenea.

2. Evitați să lăsați câinele să se apropie de fața copilului.

Când este timpul să vă prezentați oficial câinele și bebelușul unul altuia, în primele săptămâni de interacțiune, câinele nu trebuie să adulmece bebelușul pentru a fi prezentat direct, spune Jenna Olsen, DVM, consilier veterinar pentru Pawp. “Ori de câte ori permiteți unui animal de companie să adulmece, evitați capul/fața. Încercați în schimb piciorul”, recomandă ea. “Dacă la un moment dat doresc să părăsească situația, lăsați-i. Niciun câine nu ar trebui să fie forțat să stea cu copilul.”

3. Nu lăsați niciodată câinele și copilul singuri împreună.

Deși ar fi absolut minunat dacă câinele tău ar fi un “îngrijitor” suplimentar pentru micuțul tău, va fi nevoie de timp pentru a construi această relație. “Câinele și bebelușul tău vor fi cei mai buni prieteni într-o zi, dar poate dura ceva timp până când se vor obișnui unul cu celălalt”, spune Goldstein.

De exemplu, câinele dumneavoastră nu va înțelege cât de blând trebuie să fie cu copilul dumneavoastră, iar copilul nu va ști lucruri importante precum “nu mesteca urechile câinelui”. “De aceea, ar trebui să vă supravegheați întotdeauna câinele și bebelușul împreună – astfel încât să îi puteți ajuta să învețe cum să fie prieteni buni”, adaugă el.

4. Acordă-i câinelui tău timp – și atenție.

După cum se spune, un copil schimbă totul – iar programul dumneavoastră va trebui să se adapteze la nevoile nou-născutului. Chiar și așa, Lugones spune că câinele dvs. are nevoie în continuare de timpul lor zilnic de calitate, primind plimbări, dresaj și timp de joacă. “Este foarte important să le respectați programul cât mai mult posibil pentru a reduce stresul și problemele comportamentale”, spune ea. “De asemenea, este important să fiți atenți dacă câinele dumneavoastră prezintă semne de boală, cum ar fi faptul că are un apetit scăzut, diaree, se ascunde, urinează sau defulează în casă sau se îngrijește excesiv. Dacă observați oricare dintre acestea, trebuie să îl duceți imediat la medicul veterinar pentru a stabili dacă este vorba de o boală sau de un semn de stres legat de noua schimbare a mediului în care se află.”

Add Comment